Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Robert580 aurelia1985 Wierzbicka (2153 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
pozazycie napisał:
przedpel napisał:
Chodzi o to, że przy takiej szafie potrzebne są dwie osoby. Sam nie dam rady.

...to ze sie rozwala podczas skręcania to szczegól, zas ze sam nie dajesz rady to kolejny...

Zaczynasz składać poziomo na podłodze...przodem do podłogi, zaczynając od boków , spodu i górnej półki szafy,łapiąc kąt montujesz tył ścianki oraz cokół ...i aby postawić szafę myślę że druga osoba nie jest Ci potrzebna...
Później zawiasy do drzwi szafy, oraz uchwyty do stelaża na wieszaki, kołki na półki oraz suwnice do szuflad zaś na szufladach blokady przed wysunięciem całkowitym i ...no raczej uchwyty do drzwi i szuflad szafy ....tak po mojemu kiedy ja składałam
a do czego druga osoba???
ooo ja pie.... jeszcze jakieś pytania w tym temacie??? jak dla mnie wyczerpująca odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
161 Postów
Stały Bywalec
przedpel

podaj namiary na siebie.moze akurat ktos bedzie przechodzil (ze srubokretem) to ci pomoze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
AndersB napisał:
ooo ja pie.... jeszcze jakieś pytania w tym temacie??? jak dla mnie wyczerpująca odpowiedź [/quote]

...no tak, czy złożył ...??? oraz dziękuje ...

a ( ) mówiąc ,nie znam się na danych nazwach rzeczy po imieniu tzw. fachowo,dlatego tez nazwałam je po swojemu i dla mnie zrozumiale,więc myślę że jak kolega się nie odzywa, to raczej jeszcze składa...albo podnosi a może jednak złożył bez pomocy, a sam.

Ale nie chwaląc się ,odpowiadając innym z góry,gdzie nie mam takiego zamiaru, to sporo jak nie dużo, też sama potrafię ...np.z elektryki,hydrauliki, prac remontowo -budowlanych itp. z racji zainteresowań i wykonań tych prac .

Zaś wspominając prace w NO, i wolne weekendy zimową porą, inni bawili się ,a ja sobie wzięłam cięcie drzewa w lesie, gdzie pukali w głowę oraz naśmiewali się...
Drzewo maiłam ułożone,po mojemu na stojaku gdzie brałam i wciągałam na taśmę od traktora z piłą...iluś metrowe i ...,i cięłam je na zimę.
W ciągu 2 m-cy samych weekendów zrobiłam 260 palet.
Nie wiem czy to dużo ?czy mało ? ale fakt ,że lubię takie prace.

To co że jestem kobietą,kiedy lubię takie prace i inne ...i tego się wcale nie wstydzę.
Zaś na pewno, prac wiele też pozostaje, gdzie nie zrobię ich sama i to też fakt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiking
Cześć,

Meble już złożyłem. Pomógł mi kolega z Polski. Trochę było przy tym roboty.

Nie wierzcie temu, kto piszę tutaj, że szafę PAX to os sam składał (zresztą zależy jaką).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(Robert1976)
Wiking
pozazycie napisał:
AndersB napisał:
ooo ja pie.... jeszcze jakieś pytania w tym temacie??? jak dla mnie wyczerpująca odpowiedź

...no tak, czy złożył ...??? oraz dziękuje ...

a ( ) mówiąc ,nie znam się na danych nazwach rzeczy po imieniu tzw. fachowo,dlatego tez nazwałam je po swojemu i dla mnie zrozumiale,więc myślę że jak kolega się nie odzywa, to raczej jeszcze składa...albo podnosi a może jednak złożył bez pomocy, a sam.

Ale nie chwaląc się ,odpowiadając innym z góry,gdzie nie mam takiego zamiaru, to sporo jak nie dużo, też sama potrafię ...np.z elektryki,hydrauliki, prac remontowo -budowlanych itp. z racji zainteresowań i wykonań tych prac .

Zaś wspominając prace w NO, i wolne weekendy zimową porą, inni bawili się ,a ja sobie wzięłam cięcie drzewa w lesie, gdzie pukali w głowę oraz naśmiewali się...
Drzewo maiłam ułożone,po mojemu na stojaku gdzie brałam i wciągałam na taśmę od traktora z piłą...iluś metrowe i ...,i cięłam je na zimę.
W ciągu 2 m-cy samych weekendów zrobiłam 260 palet.
Nie wiem czy to dużo ?czy mało ? ale fakt ,że lubię takie prace.

To co że jestem kobietą,kiedy lubię takie prace i inne ...i tego się wcale nie wstydzę.
Zaś na pewno, prac wiele też pozostaje, gdzie nie zrobię ich sama i to też fakt.[/quote]

a męża nie szukasz???????? zgłaszam się na ochotnika
ale w sumie po co ci mąż, sama sobie dajesz radę) pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Robert1976 napisał:

a męża nie szukasz???????? zgłaszam się na ochotnika
ale w sumie po co ci mąż, sama sobie dajesz radę) pozdrawiam[/quote]

...ale ja wiem gdzie jest..

Co ?...narzędzi nie masz ?

Bez przesady, nie ze wszystkim...Również pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
przedpel napisał:
Cześć,

Meble już złożyłem. Pomógł mi kolega z Polski. Trochę było przy tym roboty.

Nie wierzcie temu, kto piszę tutaj, że szafę PAX to os sam składał (zresztą zależy jaką).

...ale cięzka ,aż tak nie była? ...

Fajnie, pomoc się znalazła ,szkoda ...temat dobiegł końca, a ja tylko konspiracyjnie chciałam posiąść więcej wiedzy,bo na co dzień ,no... nie składam szaf ,a technika w górę idzie..sama już nie złoże
Pozdrowionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(Robert1976)
Wiking
Bez przesady, nie ze wszystkim...Również pozdrawiam[/quote]

nie we wszystkim?? czytając Twoj poprzedni wpis jestem przekonany że we wszystkim

a tak na marginesie, do mebli i nie tylko z ikea jest załączona instrukcja, nie trzeba umieć czytać co by zrozumieć, podoba mi sie ostatni obrazek - jak masz problem zadzwoń do ikea.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiking
Byłaś chętna pomóc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok