Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Informatyk - Norwegia

Czytali temat:
grzegorz inf Yogi1 wal sie holdigreti (2838 niezalogowanych)
4 Posty
Jakub Mikolajczyk
(jakubm82)
Wiking
Czesc Wszystkim!!

Do konca wakacji planuje przeprowadzic sie do Bergen, czy ktos moze mi powiedziec jak szkicuje sie rynek pracy w sektorze IT w tym miescie?

Pozdrawiam,
Kuba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Norweski znasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Jakub Mikolajczyk
(jakubm82)
Wiking
Hej,

Ucze sie - ale mowiac szczerze to mi jezscze brakuje. Jezyk angielski mam opanowany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
W branzy IT z reguly wymagaja angielskiego i norweskiego w mowie i pismie. Probowac trzeba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Jakub Mikolajczyk
(jakubm82)
Wiking
A kojarzysz jakies firmy godne uwagi?

Jezyka mysle ze sie naucze - moze nie na poziomie bardzo dobrym, ale komunikatywnym.

Ewentualnie, przeloze wyjazd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
Nie jest prawdą, że w branży IT trzeba znać j. norweski.
Jakich informacji dokładnie potrzebujesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
grzegorz inf
(grzegorz77)
Wiking
Ja poszukuję informacji o firmach tworzących strony www. Lub o firmach świadczących usługi naprawy komputerów - reinstalacji, odwirusowania, instalacji oprogramowania itp. Byłem tylko kilka dni i zdziwiło mnie, bo nie trafiłem na żadną firmę komputerową - tak jakby w ogóle nie potrzebowali tam informatyków.
Niemalże wszystko jest skomputeryzowane (wydawanie reszty przy kasie, bezobsługowe hotele itp) - któś przecież musi zajmować się utrzymywaniem tego w ruchu.

może ktoś z Was wie ile kosztuje tam stworzenie strony www?
dziwie się, bo mało też na forum zapytań ludzi potrzebujących pomocy przy komputerach - czyżby wszyscy byli tak obyci i nie ma takiej potrzeby?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
grzegorz77 napisał:

dziwie się, bo mało też na forum zapytań ludzi potrzebujących pomocy przy komputerach - czyżby wszyscy byli tak obyci i nie ma takiej potrzeby?

o stronach www.mojanorwegia.pl/forum/view/147/temat...olsce%3f.html#309817 ktoś tu się udzielał

Postawić system to nie jest jakaś czarna magia, i sporo osób to potrafi lub ma takiego wśród znajomych ewentualnie kupuje nowy sprzęt bo to kosztuje w okolicach tygodniówki, a nie tak jak w PL dwa miesiące życia o chlebie i wodzie aby nabyć nowego kompa, wiec starego reanimuje się latami....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok