Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

gdzie najlepiej mieszkać w Bergen - Norwegia

Czytali temat:
Beata W Krystian G GrzesLoboda Loboda sylwesterad Adach Miłosz Budny Marcin Kaźmierczak Waldemar Syldatk1 (4754 niezalogowanych)
26 Postów
Monika Bp
(monabp)
Wiking
Za parę miesiecy przeprowadzam się z Polski do Bergen. Szukam mieszkania do wynajęcia, jest ich sporo ale najważniejsza jest lokalizacja( blisko przedszkole, najlepiej polskie, sklepy, przystanki autobusowe) Doradzcie coś proszę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
Michal k
(djshady)
Początkujący
Polskie sklepy - brak , jest jeden Polsko litwesko lotewsko rosyjski w centrum niedaleko akwarium i na tym sie konczy .
Co do dzielnic, raczej radzilbym znalezc mieszkanie blisko miejsca pracy, jesli jest ono poza centrum nie warto w centrum zostawac : drozszy wynajem, platne parkingi, bramki wjazdowe + czeste korki w godzinach porannego szczytu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Monika Bp
(monabp)
Wiking
dzieki za odpowiedz! wezme ja pod uwage!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Tak, najlepiej blisko pracy jak sie juz ja ma. A najlepiej na obrzeżach Bergen nie w samym centrum, bo tam ceny to są kolosalne. Nam bramki i paliwo nie przeszkadza, bo samochod firmowy i zawsze na obrzeżach bralismy bo cisza spokojniej. A jesli chodzi o bybane czy autobusy to komunikacja jest bardzo dobra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Tuptusiowata napisał:
A najlepiej ....Gdzies niedaleko Tuptusiowatej, od razu jest FAJNA "psiapsiolka"
na miejscu i gra gitara!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Pani nade mną po raz kolejny pisze nie na temat. Skumaj że ludzie chcą czytać konkretne odpowiedzi i na temat a nie jakieś Twoje wywody.

Nawiązując do tematu

Sytuacja w Bergen jest obecnie tragiczna odnośnie wynajmu mieszkań. Nie chce straszyć czy odradzać jakichkolwiek ruchów. Wręcz przeciwnie zapraszam do Bergen ale mieszkanie bierze się tam gdzię uda nam się je zdobyć hehe Mam za sobą kilku miesięczne poszukiwania , byłem na niezliczonej ilości visingów a i tak ostatecznie mieszkanie załatwił mi znajomy, który polecił mnie swojej koleżance.

Na każdym visingu jest lista chętnych (zawsze minimum 10 osob) i czesto cena w internecie jest tylko wyjściową bo chętni przy swoich danych piszą ile są wstanie zapłacic.

Od siebie polecam Ytre Arne.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizowaniu swoich planów wyjazdowych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Znam ten problem jesli chodzi o mieszkania oj ciezko jest bardzo, wczesniej szukalismy z męzem mieszkania 10 miesiecy, traflio sie z innymi ludzmi i jednak nie bylo fajnie wiec nastepne trafilo sie male po miesiecu. Po mieszkaniu w malusim mieszkanku z dzieckiem zaczelismy z mezem szukac czegos wiekszego i trafilo sie Nam juz na drugim visingu Ani razu nie szukalismy przez kogos zawsze z finna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
QKI napisał:

Sytuacja w Bergen jest obecnie tragiczna odnośnie wynajmu mieszkań.

Na każdym visingu jest lista chętnych (zawsze minimum 10 osob) i czesto cena w internecie jest tylko wyjściową bo chętni przy swoich danych piszą ile są wstanie zapłacic.

Od siebie polecam Ytre Arne.

.

Tragiczna dla tych którzy nie znają norweskiego
Lista chętnych i owszem ale jeśli masz dobra pracę i normalnie wygladasz nie widzę problemu ze znalezieniem mieszkania.
Ytre Arna???? Zadupie.A na zadupiu najtaniej Nic oprócz jednego supermarketu i jednej stacji benzynowej i mostu na østeroy tam nie ma. no ale kazdy ma inny gust.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
Jak ktos lubi cisze polecam Askøy Ja tu mieszkam od lat paru i nawet brak sklepu pod nosem mi nie przeszkadza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok