Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pomocy!! Z dzidziusiem do lekarza:( - Norwegia

Czytali temat:
maly aniol (706 niezalogowanych)
51 Postów

(ewelina00072)
Nowicjusz
Witam!
Mam problem- jestem od 2 tygodni z synkiem w Norwegii i niestety jest przeziębiony. Synek nie ma numeru personalnego natomiast ja i mąż tak. Gdzie się udać do pediatry i jak to w ogóle załatwić, bo u jednego lekarza już byliśmy na ASANE i niestety nam nie pomógł- stwierdził, że trzeba jeszcze poczekać mniej wiecej tydzień az choroba się rozwinie aby dać leki i w sumie niewiele znał się na dzieciach= dodam że synek ma 3,5 miesiąca.
Jeżeli ktoś wie gdzie powinniśmy się udać i jak tu znaleźć pediatrę to proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Ania ****
(Ania2207)
Wiking
Hej.
Z tego co mi wiadomo to powinnas sie udać do lekarza rodzinnego i on Ci powinien pomóc. Ale często jest tak,że jeżeli dziecko jest tylko przeziębione to wysyłają do domu bo u nich to nic nowego,że dziecko ma katarek gdyby miało gorączkę to już co innego
Oczywiście pisze z tego co się dowiedziałam jak mój mały bratanek był chory.
Życze żeby maluszek jak najszybciej wyzdrowiał
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Ania ****
(Ania2207)
Wiking
aaa i zzapomnialam dodac ze dziecko ma bezplatne leczenie wiec jak nie ma numeru personalnego to nic nie będzie trzeba płacić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
MONIKA K
(mooona77)
Nowicjusz
witam co do leczenia dzieciaczków faktycznie jest inaczej niz w polsce ja z moja małą była w takie sytuacji...była starsza miała 7 miesiecy byłam u rodzinnej powiedziała ze to pewnie wirus i samo przejdzie,pojechałam do szpitala bo mała słabła nie jadła martwiłam sie..zbadali krew wykluczyli bakterie i lekarz powiedział że niedługo bedzie poprawa...nic nie dostałam żadnego leku dobrze że to moje drugie dziecko wiec podałam paracetamol krople na kaszel i męczyłysmy sie 2 tygodnie i przeszło samo fakt...zycze cierpliwosci i szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
mozesz isc na pogotowie http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=legevakt+bergen&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 od 16 do 8
dzieci maja opieke darmo
albo do swojego lekarza ,albo helsestasion
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(ewelina00072)
Nowicjusz
Dziękuję za informacje. Jeszcze poczekamy, może przejdzie narazie też ratujemy się tym co mamy- woda morska, syrop na kaszel i witaminka C. Jak nie pomoże to wybierzemy się do mojej pani doktor, chociaż nie wiem czy warto skoro nie ma gorączki... Jeszcze raz dziękuję...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
i tak dostaniesz paracet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów

(pychulek)
Początkujący
W haukelandzie jest barneklinikken i mozesz pojechac z dzieckiem tam znajdziesz pediatre
a specjalnie dla rodzicow ktorzy pracuja mozna po godz 18
Ja jeszcze nie bylam ale powiedziala mi o tym sasiadka norw ktorej maz pracuje w szpitalu tak ze warto spr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
Jestem lekarzem w Norwegii 20 lat, 10 lat w Bergen. osoby niezarejestowane w Norwegii, ktore potrzebuja doraznej pomocy dostaje "numeravaryjny"- nød idnummer. Ten mozna dostac w szpitalu albo Legvakt. Ja tez polecam wieczorna przychodnie pediatryczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok