Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2176 niezalogowanych)
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
pozdrawiam rowniez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
Dzięki za informacje Yzia, w takim razie niepotrzebnie wykosztowałem się na drogie badania
krwi A czy odrobaczanie psów na kilka dni przed wjazdem do Norwegii i ponowne ich
odrobaczanie w ciągu tygodnia po wjeździe nadal jest konieczne, czy może ten wymóg
też został zniesiony od 1 stycznia ?

A do właścicieli psów mieszkających w Bergen - czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego
i względnie niedrogiego weterynarza ?

Pozdrawiam,

Piotrek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Odrobaczanie nadal jest konieczne.
Weterynarza polecam MasterVet Dyreklinikken. Niestety nie ma tu niedrogich wetów..ceny są bardzo wyrównane. Jakość za to pozostawia wiele do życzenia, dlatego polecam tego jak wyżej..wiedzą tam o co chodzi
Odrobaczenie psa po przyjeździe to koszt 240kr od sztuki, więc nie drogo. Z tym możesz się udać do bergensmaadyrklinikk.no sam zobaczysz, że mają problem nawet z podaniem tabletki, ale psiaki przeżyją skoro mój też przeżył

Ja ostatnio musiałam pójść do veta bo mi pies kulawizny dostał..wizyta 1300nok + leki...
Miłość kosztuje, że tak powiem. Prawdziwe wydatki na zwierzaki to tylko w Norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
Jak milo to slyszec (czytac )
Ja wlasnie chce sprowadzic meza dla mojej suni
Zaoszczedze sporo czasu na zalatwianiu badan , przez co psiak bedzie u nas o wiele wczesniej niz poczatkowo zakladalismy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
buniusia79 napisał:
Odrobaczanie nadal jest konieczne.
Weterynarza polecam MasterVet Dyreklinikken. Niestety nie ma tu niedrogich wetów..ceny są bardzo wyrównane. Jakość za to pozostawia wiele do życzenia, dlatego polecam tego jak wyżej..wiedzą tam o co chodzi
Odrobaczenie psa po przyjeździe to koszt 240kr od sztuki, więc nie drogo. Z tym możesz się udać do bergensmaadyrklinikk.no sam zobaczysz, że mają problem nawet z podaniem tabletki, ale psiaki przeżyją skoro mój też przeżył

Ja ostatnio musiałam pójść do veta bo mi pies kulawizny dostał..wizyta 1300nok + leki...
Miłość kosztuje, że tak powiem. Prawdziwe wydatki na zwierzaki to tylko w Norge

buniusia79 radze ubezpieczyc pieska nie sa to strasznie duze koszty.( jak to mi kiedys sugerowaly osoby nie posiadajace zwierzat w Norwegii)
Dzieki temu zaoszczedzisz na ewentualnym leczeniu psiaka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec

buniusia79 radze ubezpieczyc pieska nie sa to strasznie duze koszty.( jak to mi kiedys sugerowaly osoby nie posiadajace zwierzat w Norwegii)
Dzieki temu zaoszczedzisz na ewentualnym leczeniu psiaka.

Tak, wiem. Nie zdążyłam po prostu, nie myślałam, że tak szybko po przyjeździe odezwie się problem psów jamnikowatych..
Teraz już mi tej choroby nie zaliczą pod ubezpieczenie w razie co..nie wiem właściwie.
Zupka, czy Ty polecasz którąś ubezpieczalnie? Ubezpieczyć warto tak czy siak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
tabletki na robaki mozesz sobie przywiezc z Polski, Szwecji Danii skad Ci pasuje. nie wiem czy maja tez te firmy co tutaj ale jesli tak to dobrze by bylo np Milbemax, Drotal, Panacur, Droncit. albo kup cos w oryginalnym opakowaniu i pokaz wetowi tutaj. powinno przejsc.
a tu gdzie pracuje tabletka na 25kg psa kosztuje 70 koron.
Co do tanich wetow to dobrze sprawdzic jakichs pod miastem. powinni miec nizsze ceny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
buniusia79 my mamy ubezpieczenie ogolne -na nas ,dom ,samochod i psiaka, w naszym banku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mieczyslaw Kusiak
(wielebny10)
Wiking
dowiesz sie prawdy na miejscu ,jak szef da ci codziennie godzine wolnego na wyprowadzanie psow,zejdz na ziemie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Aga Cz.
(Aga1974)
Nowicjusz
yzia napisał:
badanie krwi na przeciwciala nie jest juz konieczne.pies musi byc zaszczepiony minimum 21 dni przed podroza.

Sprawdziłam tę wiadomość i rzeczywiście zmieniły się zasady od 1.01.2012r. ale zmiany dotyczą wywozu zwierząt do krajów UE. Poniżej link ze strony sląskiej izby lekarsko-weterynaryjnej

www.izbawetkatowice.pl/images/stories/do...-europejska-2012.pdf

Natomiast zasady wywozu zwierząt do krajów trzecich, w tym do Norwegii się nie zmieniły, poniżej link:
www.izbawetkatowice.pl/images/stories/do.../polska_norwegia.pdf

Myślę, że dane na tej stronie są aktualne. Jeżeli będzie problem z otwarciem tych linków, to wejdźcie na stronę Ślaskiej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej i w zakładkach z lewej strony są PASZPORTY i tam znajdziecie wszystkie informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok