Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kurs norweskiego - Norwegia

Czytali temat:
(814 niezalogowanych)
13 Posty
Nati ...
(wioletka35)
Wiking
Witam chodzi ktoś może na kurs do Nygård skole bo mam zamiar się zapisać a nie wiem czy się w ogóle opłaca?? jak tam nauczają??Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kami11x)
Wiking
zdobywanie wiedzy zawsze sie oplaca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Ja chodze na kurs i jestem zadowolona,jesli umiesz troche jezyk to mozesz poprosic o przeniesienie na wyzszy poziom.
Nauczycielki sa przemile!Jest okazja porozmawiac po norwesku z ludzmi!Polecam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
mdpsycholog napisał:
Ja chodze na kurs i jestem zadowolona,jesli umiesz troche jezyk to mozesz poprosic o przeniesienie na wyzszy poziom.

wow ! to fajnie, ze chociaz na kursie mozna pogadac z ludzmi po norwesku...

w pracy, w sklepie, na ulicy itp. itd. ... no jakos sie nie da, niemozliwe zupelnie...zwlaszcza po norwesku...zwlaszcza tutaj w Norwegii

probowalas w ogole mdglowka ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
mdpsycholog napisał:

super
to juz wiemy co robi md psycholog w wolnym czasie jak jej nie ma przed kompem nie pracuje siedzi w domu i biblie studiuje hmm ciekawe tylko w jakiej wersji jezykowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Detektyw Kami na tropie...wilki za nia a wieczek jak nie widac tak nie slychac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
mdpsycholog napisał:
Detektyw Kami na tropie...wilki za nia a owieczek jak nie widac tak nie slychac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
mdpsycholog napisał:
mdpsycholog napisał:
Detektyw Kami na tropie...wilki za nia a owieczek jak nie widac tak nie slychac...

juz nawet cytujesz sama siebie,brawo! co za skromnosc - mistrzyni cytatu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Panieladny o niewatpliwej aparycjii lecz watpliwej erudycjii, zrobilam byka w wypowiedzi cytatowanej, wroc i zobacz a jak dostrzezez to postaw mi dwoje i wpisz uwage do dzienniczka za sieganie do lektury zakazanej !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
ulv72 napisał:
mdpsycholog napisał:

wow ! to fajnie, ze chociaz na kursie mozna pogadac z ludzmi po norwesku...

w pracy, w sklepie, na ulicy itp. itd. ... no jakos sie nie da, niemozliwe zupelnie...zwlaszcza po norwesku...zwlaszcza tutaj w Norwegii

probowalas w ogole mdglowka ?

Genialnie powiedziane, ze tez na to nie wpadlam! Przeciez wszyscy dookola mowia po norwesku!
Ta moj drogi ale ja mowie o ludziach ktorzy ida do szkoly i jeszcze nie posluguja sie jezykiem na tyle sprawnie aby prowadzic konwersacje na ulicy czy wsklepie.Sa tez tacy ktorzy nie widza sensu w prowadzeniu rozmowy w sklepie o tym czy chce sie plastikowa torbe lub rachunek,bo pani ma nastepnego klienta!Nachalnosc w probie nawiazania dluzszej rozmowy z pania w sklepie moglaby sie zakonczyc kilomertowa kolejka glodnych ludzi, zmeczonych robiacych zakupy po pracy !
Na ulicy tez mozna porozmawiac np zapytac o godzine, pochwalic lub ponarzekac na pogode.
Ja mowie o rozmowie ktorej kazdy potrzebuje,w ktorej mozna sie wypowiedziec na dany temat !W szkole jezykowiej wiele osob nie mowi po angielsku wiec jedyna droga jest rozmowa po norwesku i calkiem sprawnie idzie bo wszyscy sie staraja zostac zrozumieni!Cos niesamowitego, sama bylam swiadkiem jak ludzie ktorzy nie znali norweskiego zupelnie i nigdy wczesniej nie rozmawiali w tym jezyku prowadza rozmowe po kilku lekcjach!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok