Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Eliza S (3139 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
W ogóle chciałam jeszcze powiedzieć, że nic nie wychodzi tanio przez Norwegię Z perspektywy tu mieszkających i pracujących jest oczywiście inaczej, ale dla kogoś, kto mieszka, pracuje albo uczy się w Polsce, to ceny tu są kosmiczne, np. 9 km autobusem kosztuje mnie w przeliczeniu 17 zł., chleb 10 zł. itd. Jeśli pojedziesz w ten sposób lepiej żebyś zaopatrzył się we wszystko co potrzebujesz. Z prądem i netem nie powinno być problemu, tylko nie wiem, czy to płatne, czy nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
noname noname
(CorvusA)
Wiking
Fatalnie. Mam nadzieje ze ktos poda dobra nowine ze to się zmienilo i juz jest otwarte...
Bo domyslam sie ze w (duzym) poblizu nie ma nic ciekawego co mogloby zbijac czas?
a hotel jakis? chociaz to tez pewnie beda duze kwoty..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
No więc:
Najtaniej jest autobusami, ale nie ma bezpośredniego połączenia, trzeba się w Oslo przesiadać a na to może czasu nie starczyć.
Ceny:
z Torp do Oslo - 190NOK www.torpekspressen.no/TaksterTicketfare/...e/en-US/Default.aspx
z Oslo do Rygge - 130NOK www.ryggeekspressen.no/TaksterTicketfare...e/nb-NO/Default.aspx

Niestety nie mogę znaleźć informacji czy lotnisko czynne jest w nocy, nocleg w najbliższym hotelu to koszt około 600NOK za dobę.

Możesz rzucić temat na forum aby ktoś Cię przetransportował samochodem z jednego lotniska na drugie, na pewno będzie to taniej i pewniej niż czatować gdzieś po kątach na lotnisku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grzes203 napisał:
...z Torp do Oslo - 190NOK www.torpekspressen.no/TaksterTicketfare/...e/en-US/Default.aspx
z Oslo do Rygge - 130NOK www.ryggeekspressen.no/TaksterTicketfare...e/nb-NO/Default.aspx
....

Z tego co pamiętam, to można jechać zTorp do Rygge i odwrotnie, omijając Oslo tunelem pod fiordem w okolicy Enebak .
I nawet jest taka bezpośrednia trasa komunikacyjna pomiędzy tymi lotniskami ... .
Natomiast nie pamiętam już , jaki to przewoźnik organizuje...
(na gościnnych występach)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(t)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Znalazlam strone polaczen komunikacyjnych miedzy Torp a Rygge

trafikanten.no/

Moze pomoze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
No, dokopałem się. Były kiedyś połączenia z Torp do Moss ale zostały zastąpione przez autobusy które niestety bezpośrednio nie kursują. Miałeś więc rację Gabrielu - były.

Co do łodzi to z tego co pamiętam kolega założyciel wątku ma przybyć 18, jest to czwartek a w okresie zimowym łódki śmigają tylko w piątek, sobotę i niedzielę, poza tym też jest trochę przesiadek.

Opcja dojazdu by TrafikantenL
reiseplanlegger.trafikanten.no/no/Mellom...%29/for/181120101232

Miłego dnia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Fargoo)
Wiking
gama28 napisał:
Oba to są nazwy lotnisk w okolicy Oslo, te lotniska są na "zadupiu", trudno nazwać to dzielnicą. bo tam są głównie lasy wokół.

HAHAHAHAHAHAHA uśmiałem sie! A Ty gdzie mieszkasz w centrum Oslo, którego nie opuszczasz nigdy?

Korzystałem ze wszystkich 3 lotnisk Oslo:

Gardemoen (czy jak to sie tam pisze) Norwegianem do Krakowa (duże lotnisko)
Torp, nie należy do największych porównywalne z Krakowem
Rygge, mieszkam 2 kilometry od tego lotniska i tak latam do siebie do Krakowa, lotnisko większe niż to w Balicach

połączenie między Torp a Rygge to trasa: Torp-Horten, przeprawa promowa z Horten do Moss, i dalej drogą Moss-Rygge. sama przeprawa 45 minut z odprawą + około godziny samochodem. Tylko gdzie te lasy, zadupia i może jeszcze dzikusy z dzidkami? hahahahahahahahaha
Chciałem tylko zauważyć że patrząc na mapę 80% populacji Norwegii mieszka "pod" Oslo... :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
A ja mieszkam na wsi pod lasem
Przeczytaj w jakim kontekście było to pytanie I skąd taka a nie inna moja odpowiedź. Nie jestem w Norwegii od wczoraj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
gama28 napisał:
A ja mieszkam na wsi pod lasem
Przeczytaj w jakim kontekście było to pytanie I skąd taka a nie inna moja odpowiedź. Nie jestem w Norwegii od wczoraj

Gama.....serduszko....co Ty tutaj jeszcze robisz....???
O ile się nie mylę.....to na dzisiaj masz termin.....prawda ?
Powodzenia Gama...... .....Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok