Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dojazd Torp- Rygge - Norwegia

Czytali temat:
Eliza S (3138 niezalogowanych)
5 Postów
noname noname
(CorvusA)
Wiking
Witam serdecznie.
Zamierzam kupić bilety lotnicze do hiszpanii, najtaniej wychodzi mi przez norwegię.
Z tym, że pojawia się taki problem, że na inne lotnisko przylatuje, a z innego odlatuje.
Moje pytanie jest więc takie:
jak środkami transportu miejskiego dostać się torp do rygge (co to w ogóle jest, dzielnice?) i ile to w przybliżeniu kosztuje.
Zgodnie z planem lotu jestem o 7.30 w torp, a o 12.40 mam samolot z rygge.
Gdyby ktoś mógł podać jakiś rozkład (po angielsku lub pl), albo jakoś pomóc to będę bardzo wdzięczny.
Pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Oba to są nazwy lotnisk w okolicy Oslo, te lotniska są na "zadupiu", trudno nazwać to dzielnicą. bo tam są głównie lasy wokół. Tu masz zaznaczoną drogę z jednego do drugiego, wychodzi 46 km, samochodem 54 min, ale jak to wygląda z komunikacją miejską to nie wiem, podejrzewam że tylko pociąg da radę ogarnąć tę trasę w odpowiednim czasie.
kart.gulesider.no/
Po lewej stronie pod żółtym paskiem kliknij "Kjørerute", potem przy zielonym znaczku START wpisz "Torp Flyplass, Andebu, Stokke", a przy czerwonym znaczku STOPP wpisz "Flyplassveien 300, Rygge", potem klikasz "vis kjørerute" pokaże ci się wtedy droga itd. Niewiele to pomoże, bo i tak komunikacja najważniejsza, ale na tym się nie znam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Andrzej K
(63larvik)
Wiking
Radze poszukac innego połączenia do Hiszpanii, bo przejazd z Torp na Rygge może kosztowac tyle co bilet lotniczy. Jedyne rozsądne wyjście to przejazd autem z Torp do Horten, następnie promem do Moss i tam to już parę kilometrów do Rygge.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Andrzej K
(63larvik)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
noname noname
(CorvusA)
Wiking
Czyli hardkor
Ostatni link niestety nie działa...
Rozumiem, że lepiej poczekać 12 godzin i smigac z tego samego lotniska? (bo mam też taką opcję)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Andrzej K
(63larvik)
Wiking
12godz.?Napewno taniej i bez stresu, bo odliczając czas na odprawy na lotniskach pozostaje 3-4godz na przejazd. Akurat tyle,ile potrzeba na przemieszczenie się z lotniska na lotnisko. Kiedy masz zamiar leciec?
www.torp.no
www.ryg.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
noname noname
(CorvusA)
Wiking
Tylko, że 12 godz to dłuuugo. Tam jest to lotnisko normalnie w nocy czynne? Gdzieś jakieś miejsce żeby zjeść hamburgera itd? Jest możliwość podłączenia do prądu (free/płatnie)? No i czy jest internet.
Samolot mam 18.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
101 Postów
Zekke Zekke
(Karla)
Początkujący
Zjesz cos napewo [wiadomo na rozsadna cene nie licz] pod warunkiem ze nie bedzie to noc... przejazd jednej osoby z lotniska oslo torp na rygge to koszt w przyblizeniu ok 500 nok .alternatywa moga byc polskie uslugi transportowe ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
noname noname
(CorvusA)
Wiking
500 nok... 3 razy drożej niż podróż do hiszpanii
Czyli już wiem, że zostanę. Wciąż jednak pozostaje pewien problem, mianowicie ja tam będę siedział w nocy właśnie...
Orientujecie się jak to wygląda? Wiem, że np we frankfurcie full ludzi czeka w nocy, leża na ziemi w ogóle śmiesznie jest.
W oslo też mozna normalnie czekac na lotnisku w nocy?
I jak z tym netem i prądem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mam nadzieję, że ktoś ci odpowie, ale wiem, że przynajmniej kiedyś lotnisko na Rygge w nocy było zamykane. To są na prawdę maleńkie lotniska...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok