Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Koniczynka (1131 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Smajk, a u nas w Stavanger roznosili ulotki reklamowe do skrzynek pocztowych - pierogalnia, ponoc robia pierozki na zamowienie ile dusza zapragnie... moze pakuj walizki i dawaj tutaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(smajk)
Stały Bywalec
it's not fuuuuuunnnnny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ile tych pierogów mam zrobić ?????
mam nadzieje że coś jadłeś w tym miesiącu

będą gratis tylko przywież przepitkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
smajk napisał:
it's not fuuuuuunnnnny

w takim razie nic juz nie mowie

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(zybi kapusta)
Wiking
moge wam polecic przepis na bialy ser tzw. twarog. kupuje sie w sklepie kultur melk ,potem gotuje sie je przez 5 minut, po tym czasie wyciagamy z wody pozostawiamy do ostygniecia, odcedzamy i twarozek gotowy! uzywamy wedlug wlasnego gustu! dziekuje za uwage!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
No racja, tak się właśnie robi twaróg, przez powolne ogrzewanie kwaśnego/zsiadłego mleka, potem odcedzić i już. Tak robiły to nasz babcie, tak robi to moja mama. I taki jest najpyszniejszy. Moja mama taki twaróg robi na sprzedaż w Polsce dla wielu ludzi, którzy wolą go od "sklepowego".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
zybi kapusta napisał:
moge wam polecic przepis na bialy ser tzw. twarog. kupuje sie w sklepie kultur melk ,potem gotuje sie je przez 5 minut, po tym czasie wyciagamy z wody pozostawiamy do ostygniecia, odcedzamy i twarozek gotowy! uzywamy wedlug wlasnego gustu! dziekuje za uwage!
Masz racje zybi,tylko to trzeba ogrzewac nie mozesz dopuscic do wrzenia, czy zagotowania inaczej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(zybi kapusta)
Wiking
no tak, tylko ze moj sposob jest taki ze ja gotuje w zamknietym kartoniku i zapewniam wszystkich ze to nie eksploduje pomimo napecznienia owego kartonika, po wyjeciu z wrzatku otwieram i pozostawiam do ostygniecia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
magdalena_d84 napisał:
Smajk, a u nas w Stavanger roznosili ulotki reklamowe do skrzynek pocztowych - pierogalnia, ponoc robia pierozki na zamowienie ile dusza zapragnie... moze pakuj walizki i dawaj tutaj

Masz moze ten nr?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a propos ruskich pierogów .
przypomniało mi się jaka była komedia kiedy kumpel w robocie który słabo znał język chciał wytłumaczyć norwegowi że najlepsze w polsce są ruskie pierogi ....tylko że one nie są ruskie tylko polskie a norweg nijak tego pojąć nie umiał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok