Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Mielnicki Marcin M Monika . Michal W Iga Iga Łukasz VV. Dariusz Koz Marko Marko (4792 niezalogowanych)
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Tchorzliwy i leniwy narod.Frekwencja okolo 200 osob..az zal bylo na to k...wa patrzec..
Prawo szariatu za 40 lat na ulicach, kraj zdobyty bez jednego wystrzalu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Tchorzliwy i leniwy

1000 manifestowalo przeciw faszystom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
No i zaczyna sie male piekielko...no i nadal nie uslyszalem konkretnych argumentow... glowny prowadzacy pegide wspominal o sygnale do rozmowy w sprawie powstrzymania przyjmowania azylantow.. to rozumiem i popieram ale nadal cala reszta wokol to troche maslo maslane..

..z kolei prowadzacy przeciwnikow pegidy jakos bardziej przekonujacy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Ronn napisał:
No i zaczyna sie male piekielko...no i nadal nie uslyszalem konkretnych argumentow... glowny prowadzacy pegide wspominal o sygnale do rozmowy w sprawie powstrzymania przyjmowania azylantow.. to rozumiem i popieram ale nadal cala reszta wokol to troche maslo maslane..

Ale Ronn, jakie rozmowy w sprawie powstrzymania przyjmowania azylantów? To jest podejście do sprawy "od dupy strony" jak mawiał mój dziadek. Nie przyjąć azylantów, to gest barbarzyński. Ale wystarczyło by wprowadzić zasadę że azylant z powodu bycia azylantem dostaje darmowe mieszkanie i zasiłek nie tak jak teraz, tylko powiedzmy na rok. I przez ten rok ma chodzić na kursy językowe i zawodowe. Jeśli po roku nadal jest bez pracy, to NAV jak w Polsce za komuny daje mu SKIEROWANIE DO PRACY [u nas to się nazywało nakaz]. Nie wiem, grabienie liści, malowanie trawy na zielono, cokolwiek, byle pracował. Nie podejmie pracy? Bo za ciężka, bo za lekka, bo niezgodna z wymogami wiary, bo kant dupy akurat teraz boli... Proszę bardzo, to wolny kraj, koniec z zasiłkami i 45 dni na opuszczenie lokalu. I od tej pory traktowanie jak każdego innego emigranta. Kto uważa że nie musi pracować, ten widać nie musi jeść.

I zaręczam Ci że jak ręką odjął uchodźcy z dnia na dzień przestali by uchodzić do Norwegii. A już na pewno nie uchodzili by tu Somalijczycy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(olaf1)
Początkujący
WujekJanek napisał:
Ronn napisał:

Ale Ronn, jakie rozmowy w sprawie powstrzymania przyjmowania azylantów? To jest podejście do sprawy "od dupy strony" jak mawiał mój dziadek. Nie przyjąć azylantów, to gest barbarzyński. Ale wystarczyło by wprowadzić zasadę że azylant z powodu bycia azylantem dostaje darmowe mieszkanie i zasiłek nie tak jak teraz, tylko powiedzmy na rok. I przez ten rok ma chodzić na kursy językowe i zawodowe. Jeśli po roku nadal jest bez pracy, to NAV jak w Polsce za komuny daje mu SKIEROWANIE DO PRACY [u nas to się nazywało nakaz]. Nie wiem, grabienie liści, malowanie trawy na zielono, cokolwiek, byle pracował. Nie podejmie pracy? Bo za ciężka, bo za lekka, bo niezgodna z wymogami wiary, bo kant dupy akurat teraz boli... Proszę bardzo, to wolny kraj, koniec z zasiłkami i 45 dni na opuszczenie lokalu. I od tej pory traktowanie jak każdego innego emigranta. Kto uważa że nie musi pracować, ten widać nie musi jeść.

I zaręczam Ci że jak ręką odjął uchodźcy z dnia na dzień przestali by uchodzić do Norwegii. A już na pewno nie uchodzili by tu Somalijczycy.
jak by bylo takie prawo to by tu nie przyjezdzali,bo oni maja szkolenia w jakim kraju w europie co im sie nalezy.oni wiecej wiedza niz pracownicy NAV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
no to jedziemy na dwa frony z somalia dzis....

... ja sie ciesze ze jestem europejczykiem i wole sobie zarobic na siebie niz zyc z socjalu..... moim zdaniem wielu ludzi mysli ze oni wygrali jak w totolotka....watpie.... trafili do kraju w ktorym jak widac nawet obcokrajowcy maja uprzedzenia rasowe...ja nie mialem latwo znalesc prace...ale mimo wszystko polakow predzej ludzie zaakceptuja...

....pytam was... chcecie pracowac z somalijczykami ...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
68000 ludzi dziennie przechodzi na islam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
cysiek2 napisał:
68000 ludzi dziennie przechodzi na islam.

dobrowolnie oczywiscie, niezdecydowani maja prawo zaopatrzc sie w jedengo obola cele uiszczenia oplaty za prom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
WujekJanek napisał:
Ronn napisał:

Oni pracują. Widzialem ostatnio program "Insider" - reportaż o handlu narkotykami w Oslo. Somalijczycy to trzon dzialu sprzedazy
Oczywiscie szefem wszystkich szefow jest Norweg, ale ile to miejsc pracy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
fakty.interia.pl/raport-zamach-w-paryzu/...tremizmu,nId,1593232

no i teraz francja sie poddala to wszystko wina europejczkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj