Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Mielnicki Marcin M Monika . Michal W Iga Iga Łukasz VV. Dariusz Koz Marko Marko (4798 niezalogowanych)
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Teraz eskimosi upieką kilka pieczeni na jednym ogniu:
- pozamiatają Asada w Syrii
- rozwiążą ostatecznie kwestię palestyńską ( podwaliny już zrobione )
- zacisną bardziej kaganiec inwigilacji g ojom ( akcja ta ma umożliwić dociśnięcie Europejczykom jeszcze bardziej kagańca inwigilacji i kontroli nad wszystkimi aspektami naszego życia w imię walki z islamskim terroryzmem i dla naszego dobra. Kluczem do sprawy jest zdanie wypowiedziane przez jednego z francuskojęzycznych polityków, brzmiące mniej więcej tak:
„Do celów walki z terroryzmem musimy zrezygnować z naszej wolności osobistej”.

Dobranoc kochani i witajcie w powijakach NWO.
Dziwie się,ze ludzie tego nie widzą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
PegidaNorge napisał:
Panowie az smutno jak czytam wasze posty. Patrzac na to co piszecie to bardziej wrogami sobie jestescie niz temu najezdzcy co chce zabrac wam wasze kobiety Kiedys ludzie walczyli dla kawalka materialu ( flagi ) i hymnu narodowego, teraz ciezko tylek ruszyc dla kobiet i dzieci... smutne ale prawdzie.. !!!!

Szanowna Pani,
Wiele osób piszących komentarze które tak się Pani nie spodobały po prostu odwołuje się do zdrowego rozsądku. Do tego, aby nie wrzucać -jak to Pani proponuje- wszystkiego do jednego worka. Musi Pani wiedzieć -a być może doskonale Pani o tym wie, tylko nie chce tego zaakceptować- iż islam a radykalizm islamski to historia z dwu odrębnych bajek. To tak, jakby oskarżała Pani każdego chrześcijanina o palenie innowierców na stosach i puszczenie z dymem biblioteki aleksandryjskiej. Nie wiem jak w pani kraju, a le w Polsce każde dziecko o tym wie. Może dla tego, że na przestrzeni setek lat historii mieliśmy z wyznawcami Islamu bezpośredni -bezpośredni w drastycznym tego słowa znaczeniu- kontakt, znamy więc problem, również historycznie, z pierwszej ręki.

To Polska, oraz kilku naszych sąsiadów przez stulecia była przedmurzem chrześcijaństwa. I to my z nimi walczyliśmy, stulecie po stuleciu. To nasi królowie, arystokracja, rycerze i prości chłopi rok po roku kładli głowy na niezliczonych polach bitew z muzułmanami. A gdy raz się zdarzyło, że dotarli oni do serca Europu i oblegli Wiedeń, to nasz król i nasza armia przyszła Austriakom z pomocą i przegnała turecką armię.

Tak więc sytuacja w której Szwedka, Niemka czy Norweżka próbuje tłumaczyć Polakom co to jest walka z Islamem... Miła Pani, to nie jest ani właściwe, ani nie właściwe, to jest jakieś kosmiczne nieporozumienie.

Inną sprawą jest Pani argumentacja. Prymitywna schopemhauerowska eurystyka. Muzułmanie odbiorą mi moją kobietę? Miła Pani, moja kobieta jest Kobietą, a nie prosięciem, kurą czy krową. Nie jest moją własnością i ma własną wolę. I nikt nie jest w stanie mi jej "odebrać", najwyżej ktoś może skłonić ją do podjęcia takiej lub innej decyzji. Nie wiem więc czy argumentuje Pani w ten sposób bo uważa nas, Polaków za prymitywnych głupków, czy tez pisze to Pani z głębi serca. Jeśli to drugie, to informuję, że w moim kraju, w Polsce, odnosimy się do kobiet z szacunkiem, nie traktujemy ich jak przedmioty i szanujemy ich prawo do autonomicznego podejmowania decyzji. Natomiast osoby prezentujące taki światopogląd jaki Pani przedstawiła, a takie oczywiście się zdarzają, obdarzamy mianem -najmocniej przepraszam- Męska Szowinistyczna Świnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
widac ktos chce zbic kapital polityczny na grzbietach Polakow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cyśku, wdzięczny Ci jestem za twoje komentarze na forum, przywracają wiarę w ludzki rozsądek.

Polecam Ci serdecznie sztukę teatralną NORYMBERGA, jest na zalukaj, albo na youtube. Wspaniale opowiada o totalitarnym systemie sprawowania władzy i szczuciu ludzi na ludzi. Przeglądając właśnie to forum przypomniały mi się genialne monologi Gajosa, grającego emerytowanego pułkownika bezpieki... "..a potem proszę panią na wybrzeżu do robotników strzelaliśmy w imieniu klasy robotniczej...".

pozdrówka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
WujekJanek napisał:
PegidaNorge napisał:
Panowie az smutno jak czytam wasze posty. Patrzac na to co piszecie to bardziej wrogami sobie jestescie niz temu najezdzcy co chce zabrac wam wasze kobiety Kiedys ludzie walczyli dla kawalka materialu ( flagi ) i hymnu narodowego, teraz ciezko tylek ruszyc dla kobiet i dzieci... smutne ale prawdzie.. !!!!

Szanowna Pani,
Wiele osób piszących komentarze które tak się Pani nie spodobały po prostu odwołuje się do zdrowego rozsądku. Do tego, aby nie wrzucać -jak to Pani proponuje- wszystkiego do jednego worka. Musi Pani wiedzieć -a być może doskonale Pani o tym wie, tylko nie chce tego zaakceptować- iż islam a radykalizm islamski to historia z dwu odrębnych bajek. To tak, jakby oskarżała Pani każdego chrześcijanina o palenie innowierców na stosach i puszczenie z dymem biblioteki aleksandryjskiej. Nie wiem jak w pani kraju, a le w Polsce każde dziecko o tym wie. Może dla tego, że na przestrzeni setek lat historii mieliśmy z wyznawcami Islamu bezpośredni -bezpośredni w drastycznym tego słowa znaczeniu- kontakt, znamy więc problem, również historycznie, z pierwszej ręki.

To Polska, oraz kilku naszych sąsiadów przez stulecia była przedmurzem chrześcijaństwa. I to my z nimi walczyliśmy, stulecie po stuleciu. To nasi królowie, arystokracja, rycerze i prości chłopi rok po roku kładli głowy na niezliczonych polach bitew z muzułmanami. A gdy raz się zdarzyło, że dotarli oni do serca Europu i oblegli Wiedeń, to nasz król i nasza armia przyszła Austriakom z pomocą i przegnała turecką armię.

Tak więc sytuacja w której Szwedka, Niemka czy Norweżka próbuje tłumaczyć Polakom co to jest walka z Islamem... Miła Pani, to nie jest ani właściwe, ani nie właściwe, to jest jakieś kosmiczne nieporozumienie.

Inną sprawą jest Pani argumentacja. Prymitywna schopemhauerowska eurystyka. Muzułmanie odbiorą mi moją kobietę? Miła Pani, moja kobieta jest Kobietą, a nie prosięciem, kurą czy krową. Nie jest moją własnością i ma własną wolę. I nikt nie jest w stanie mi jej "odebrać", najwyżej ktoś może skłonić ją do podjęcia takiej lub innej decyzji. Nie wiem więc czy argumentuje Pani w ten sposób bo uważa nas, Polaków za prymitywnych głupków, czy tez pisze to Pani z głębi serca. Jeśli to drugie, to informuję, że w moim kraju, w Polsce, odnosimy się do kobiet z szacunkiem, nie traktujemy ich jak przedmioty i szanujemy ich prawo do autonomicznego podejmowania decyzji. Natomiast osoby prezentujące taki światopogląd jaki Pani przedstawiła, a takie oczywiście się zdarzają, obdarzamy mianem -najmocniej przepraszam- Męska Szowinistyczna Świnia.

BTW - erystyka. Ze tez ci sie chcialo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Sorki, przeklikało mi się, zresztą nie tylko to, jak się szybko pisze to literówek zewsząd moc.
Przy okazji przepraszam wszystkich którzy się mogą czuć dotknięci tym, że parę razy Islam i Chrześcijaństwo pojechałem z małej litery.
sorki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(olaf1)
Początkujący
to wyglada jakby historia kolem miala sie zatoczyc ,kiedys byla nagonka na zydow w europie.i co myslicie ze na zydach by sie skonczylo jak by hitler wygral wojne? zaraz po nich byli by slowianie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(olaf1)
Początkujący
olaf1 napisał:
to wyglada jakby historia kolem miala sie zatoczyc ,kiedys byla nagonka na zydow w europie.i co myslicie ze na zydach by sie skonczylo jak by hitler wygral wojne? zaraz po nich byli by slowianie. dodam ze nie przepadam za nimi sam(te ich traktowanie kobiet jak .....,swiato-poglad). w wiekszosci sa to obywatele norwegji wiec co mi do tego? do polski tak nie wala wiec to nie nasz problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
PegidaNorge napisał:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok