Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Klaudia Przemus (3647 niezalogowanych)
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Masz 18 lat i chcesz zarabiać jak pan
Języka w gebie pewnie żadnego oprócz PL doświadczenia tez nie tylko narzekać .
I w PL mozna 5-6 tys zarobić na budowie jak sie ma praktykę idoswiadczenie.
Tylko trzeba na to pracowac a nie ze calyczas złe i do dupy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
Paweł ...
(Pawelb19955)
Początkujący
zapłacił już ktoś na ten wyjazd do odśnieżania?? jak tak czy odzwonili??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
pisza ci pisza a do ciebie jak do sciany, sam musisz sprawdzic , moim zdaniem sciema, zreszta zima tu czasem nie ma sniegu hehe jak w PL tez sa zimy i nie nasypie nawet platek sniegu a wtedy do jakiej pracy cie wezma ??? zadzwon sprawdz, poszukaj opinii w internecie ale nie tu bo ci chyba widzisz nikt nie pomaga
chyba ze wtedy gory bedziesz odsniezal
pozatym musisz miec kasse na start tu bo jest drogo w porownaniu do polskich zarobkow
pozatym nikt ci namiarow nie da musisz dupe ruszyc i na miejscu poszukac
pozatym jak nei masz szkoly zadnej, lub kursow czy fachu w reku jakiegos nie ma tu roboty chyba ze fuksem znajomy zalatwi albo cud
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Przybywa jedna taka grupa wieśniaków na zarobek do wielkiego miasta. Rozpoczyna się chodzenie po biurach fabrycznych, uniżone pokłony, prośby o pracę. Lecz o nią trudno tym niepiśmiennym, naiwnym, półdzikim biedakom, którzy kłaniają się, padając do nóg każdemu stróżowi na fabryce, modlą się na widok nie tylko świętego, lecz każdego w ogóle obrazu oprawionego w ramy, płaczą na głos lub wyją z rozpaczy. Tak przechodzą dnie. A w międzyczasie zjada się cały zapas żywności, przywiezionej ze wsi, wydaje się drobny zasób pieniędzy, wziętych na pierwsze dnie z domu. I oto pewnego wieczoru biedacy, młodzi wieśniacy i wieśniaczki, głodni i zrozpaczeni, muszą spędzić noc na ulicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
to nie on napisal
on tak nie potrafi i polskich znakow nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
czesio.:* napisał:
patim napisał:
Przybywa jedna taka grupa wieśniaków na zarobek do wielkiego miasta. Rozpoczyna się chodzenie po biurach fabrycznych, uniżone pokłony, prośby o pracę. Lecz o nią trudno tym niepiśmiennym, naiwnym, półdzikim biedakom, którzy kłaniają się, padając do nóg każdemu stróżowi na fabryce, modlą się na widok nie tylko świętego, lecz każdego w ogóle obrazu oprawionego w ramy, płaczą na głos lub wyją z rozpaczy. Tak przechodzą dnie. A w międzyczasie zjada się cały zapas żywności, przywiezionej ze wsi, wydaje się drobny zasób pieniędzy, wziętych na pierwsze dnie z domu. I oto pewnego wieczoru biedacy, młodzi wieśniacy i wieśniaczki, głodni i zrozpaczeni, muszą spędzić noc na ulicy.

tak zaczyna sie twoja autobiografia????

pewnie przezyl to samo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Lecz tu mróz lub słota jesienna, przenikliwa i ponura, która pędzi bezdomnego człowieka tam, gdzie połyskują światła w oknach szczęśliwych „bogaczy!" Dąży tam gromada biedaków... jak ćmy na ogień. Lecz policja baczy, aby „tacy nędzarze nie włóczyli się czystemi" ulicami, a więc chwyta, odstawia do urzędu policyjnego, a, zrewidowawszy paszporty, odsyła w drodze łaski i opieki nad chłopem do „przytułku nocnego".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Apropos polaków....

Rozmawiałem z szefem ostatnio i sam mi powiedział :
....Wiesz, tak w roku to przychodzi do biura może z 10 polaków,.... tak z ulicy i pytają o prace, jednocześnie wypytując czy pracują tu Polacy. Odpowiadam im, że tak, pięciu. Oni mu na to , ze my będziemy pracować za mniejsze pieniądze i więcej niż Oni
Zawsze odsyłam ich z powrotem na ulicę ...i dodaje,.... dla mnie to żenujące, nie to ze szukają pracy, ale to ze tak żebrzą i choćby mieli najlepsze kwalifikacje, za to co powiedzieli bym ich nie zatrudnił.
Tak to Polakeny podchodzą rodaków. Nawet nie wiesz kiedy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Simmon napisał:
Apropos polaków....

Rozmawiałem z szefem ostatnio i sam mi powiedział :
....Wiesz, tak w roku to przychodzi do biura może z 10 polaków,.... tak z ulicy i pytają o prace, jednocześnie wypytując czy pracują tu Polacy. Odpowiadam im, że tak, pięciu. Oni mu na to , ze my będziemy pracować za mniejsze pieniądze i więcej niż Oni
Zawsze odsyłam ich z powrotem na ulicę ...i dodaje,.... dla mnie to żenujące, nie to ze szukają pracy, ale to ze tak żebrzą i choćby mieli najlepsze kwalifikacje, za to co powiedzieli bym ich nie zatrudnił.
Tak to Polakeny podchodzą rodaków. Nawet nie wiesz kiedy...

ja o tej metodzie
ktora byla stosowana przez polactwo juz 8 lat temu w UK wielokrotnie tu pisalem
mamy teraz naplyw najgorszego z mozliwych szlamow
po szkole zycia w UK i Irlandii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
+ najgorsze bydlo z u.s.a!