Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Margo Małgorzata (5956 niezalogowanych)
292 Posty
Stały Bywalec
Gosia1973 napisał:
No popatrz.... 20 tys koron to za mało? wiec jak to ma się do rzeczywistości?? znam ludzi, którzy za tyle się utrzymują a reszte co zarobią - odkładają - nie prowadzą może wystawnego życia ale to ich wybór... za mną tylko zyski finansowe przemawiają? a za Tobą to niby co? więc co robisz w Norwegii??? zapraszam do Polski - spróbuj tu pracować i żyć.. żenująca Twoja wypowiedz jest

TY piszesz o 20000 tys brutto, czy netto??? bo to jst duza roznica

za stary bylem na gimnazjum, podobnie jaK TY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Gosia1973 napisał:

No popatrz.... 20 tys koron to za mało? wiec jak to ma się do rzeczywistości?? znam ludzi, którzy za tyle się utrzymują a reszte co zarobią - odkładają - nie prowadzą może wystawnego życia ale to ich wybór...

Ano. W Polsce też jest spora grupa ludzi, którzy za 1500 miesięcznie są w stanie wyżyć w dużym mieście. Tylko po co kłaść sobie kłody pod nogi i robić to samo, i to jeszcze w obcym kraju.

Jedna osoba się za tą sumę utrzyma, ale dwie...czarno to widzę. Ale przecież Ty wiesz lepiej

za mną tylko zyski finansowe przemawiają? a za Tobą to niby co? więc co robisz w Norwegii??? zapraszam do Polski - spróbuj tu pracować i żyć.. żenująca Twoja wypowiedz jest

Skoro, żenująca -> czyli, wprawiająca w zakłopotanie- jest moja wypowiedz, przyjeżdżając tu z taką postawą, ->uwierz mi- poczujesz jeszcze większe zażenowanie.

Przyjechałem do Norwegii, ponieważ ten kraj pozwala mi na rozwijanie moich pasji alpinistycznych A to, że przy okazji zarabiam i płacę tu podatki, za to jestem mu wdzięczny .

Spokój życia w tym kraju jest dla mnie bezcenny. Ale aby to docenic należy być osobą zrównoważoną i pokorną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
Bobi - swoją pyskówką sam wystawiasz sobie wizytówkę - i tyle w temacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
Gosia1973 napisał:
Bobi - swoją pyskówką sam wystawiasz sobie wizytówkę - i tyle w temacie

Ale ja zadalem Ci tylko pytanie 20 000 brutto, czy netto???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok