Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Witamy - Norwegia

Czytali temat:
(1305 niezalogowanych)
1 Post
Joanna Q-O
(Qasia)
Wiking
Jeszcze nie mieszkamy w Norwegii,ale to planujemy .W związku z tym,ja i mój mąż,mamy parę pytań do "tubylców" Może znajdzie się ktoś miły i odpowie?
1)Ile kosztują mieszkania w Kristiansandzie? Potrzebujemy 2 pokoje,ok.60m kw.
2)ile kosztują orientacyjnie podstawowe produkty,np.żywność(nie mamy w ogóle pojęcia)
3)mąż będzie pracował,ja będę chciała też coś znaleźć.Jeśli przez dłuższy czas nie będę pracować,czy dostanę jakąś pomoc od państwa?
4)czy są w tym meiście szkoły językowe,ile mniej więcej kosztuje kurs?
To na razie tyle Z gory dziękujemy za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Hej kiedy sie wybieracie w norweskie strony ??
Co do Waszych pytan to :
1. Mieszkania mozecie sobie sprawdzic na tej stronce link bezposrednio do mieszkan w Kristiansand www.finn.no/finn/realestate/lettings/result?areaId=20179 ceny sa rozne sami zobaczcie.
2. Mleko okolo 15 koron, chleb okolo 20-30, masełko 30 kr.
3. Co do pomocy od panstwa na nic nie licz niestety.
4. Kursy sa w Kristiansand i w okolicach ceny sa rozne jak ja uczeszczalam to placila 100 koron za godzine ale bylo to w okolicy Kristiansand napewno w centrum jest drozej.
Jak bedziecie mieli wiecej pytan to piszcie
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
Sprostowanie
produkty mozna kupic taniej nie znaczy to ze gorzej ja tam jadam chlebek za chyba 7 koron bo go lubie wiec da sie kupic troszke taniej niz tu napisala Ona co nie znaczy ze gorzej
sa szkoly jezykowe popoludniowe i nie wiem jak to wyglada za gdz ale za taki semestr 3 miesieczny wychodzi okolo 2000 tys nok do 4000 tys w zaleznosci ile dni w tyg mysle ze takie kursy i chwile poswiecone przed norweska telewizja na poczatek wystarcza
No i co wiecej witamy w vest agder moze kiedys sie spotkamy przy jakims grilu w naszej Polskiej wspolnocie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok