Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6620 niezalogowanych)
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Cześć . Jak przez skype byś chciał porozmawiać i popisać to mogę pomóc . Jestem w Polsce wiec inaczej nie mogę .
Pozdrawiam Damian .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
EFLC napisał:
...Po prostu musze sobie porozmawiac po polsku...
Witaj!!!

Jeśli ja się Tobie podobam,
to mozemy "pogruchac".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Blabla Blabla
(EFLC)
Wiking
Co sie stalo z mojm polskim nie ma zadne znaczenia dla was wiec sie odpierdolcie. I wracajcie do kopienia w gorach za 25 kr za godzine..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
A myślałem że to na poważnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Blabla Blabla
(EFLC)
Wiking
Na priv. wyslalem ci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Krzysztof Woźniak
(SpikeMc2)
Początkujący
Ło panie a jednak se przypomniał polską łacinę to znaczy ze już idzie w dobrym kierunku. Łacina polska to podstawa ale i tak umiem lepiej.
A tak na marginesie to jestem już tu 6 lat i Języka polskiego ni huja ani słowa nie zapomniałem.
Więc chyba da się
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
SpikeMc2 napisał:
A tak na marginesie to jestem już tu 6 lat i Języka polskiego ni huja ani słowa nie zapomniałem. Więc chyba da się
A co z tymi co wyjechali do Norwegii majac te 10-12 lat i gdzie w domu polskiego sie zbytnio nie uzywalo (np. malzenstwa mieszane)?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
bartek Ziemba
(bartolomeo2006)
Wiking
Witam ,jeżeli masz czas popołudniami to możemy rozmawiac ja chętnie pouczę się norweskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Krzysztof Woźniak
(SpikeMc2)
Początkujący
Elise muszę ci powiedzieć że to nie jest możliwe aby w wieku 10 lub 12 lat wyjechać do norwegii i żeby w domu nie używało się języka polskiego. Nawet jeżeli jedno z rodziców było polskiego pochodzenia a drugie norweskiego to żeby jedno z rodziców nie uczyło dziecka polskiego języka. JA np. nie wyobrażam sobie aby mieć dziecko z norweszką i nie nauczyć je języka polskiego. A ty sobie wyobrażasz? JA znam kilka małżeństw które są mieszane ale w każdym które mają dzieci znają polski język. Więc dla mnie to trochę wydaje się niemożliwe tak na chłopski rozum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
SpikeMc2 napisał:
Elise muszę ci powiedzieć że to nie jest możliwe aby w wieku 10 lub 12 lat wyjechać do norwegii i żeby w domu nie używało się języka polskiego. Nawet jeżeli jedno z rodziców było polskiego pochodzenia a drugie norweskiego to żeby jedno z rodziców nie uczyło dziecka polskiego języka. JA np. nie wyobrażam sobie aby mieć dziecko z norweszką i nie nauczyć je języka polskiego. A ty sobie wyobrażasz? JA znam kilka małżeństw które są mieszane ale w każdym które mają dzieci znają polski język. Więc dla mnie to trochę wydaje się niemożliwe tak na chłopski rozum.
zapytaj sie marianka o jego przygody podczas wakacji z rodakami udajacymi norwegow... )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok