Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Wojciech Swies (2454 niezalogowanych)
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Również kupiłam niedawno auto i zaraz później pojechałam nim do Polski.
Firma ubezpieczeniowa w Norwegii kazała mi opłacić ubezpieczenie ZANIM wyjadę samochodem z kraju. Podobna sytuację miałam z drugim samochodem i z inną firmą. Wyjeżdżałam na początku sierpnia, a następna rata polisy kwartalnej powinna być opłacona do końca sierpnia. Ubezpieczyciel powiedział mi: " Pamiętaj, żebyś opłaciła polisę zanim pojedziesz do Polski", mimo że teoretycznie miałam jeszcze miesiąc czasu. Nie wiem dlaczego, powtarzam tylko co usłyszałam.
Powinnaś skontaktować się z firmą i powiedzieć jaka jest sytuacja. Moze przyślą Ci wcześniej giro albo podadzą dane do zapłacenia składki.
Ja też zawsze staram się mieć zielona kartę, mimo że to teoretycznie nie jest wymagana. Miałam w Polsce stłuczkę i wiem, że to ułatwia znacznie wszelkie formalności.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marian Paźdzoch
(Paździoch)
Wiking
Tanio, taniej, najtaniej. Tylko w Liberty Direct. Nie przepłacaj za OC. Kupuj AC taniej. Wszystko za sprawą kodu promocyjnego 62748738
Wejdź na stronę www.libertydirect.pl/libertyapp/kalkulat...l#Obliczenie_skladki i oblicz o ile niższe może być twoje OC. Gwarantowany rabat wynosi 50zł lub 100zł w zależności od rodzaju ubezpieczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok