Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasilek rodzinny - Norwegia

Czytali temat:
(1284 niezalogowanych)
3 Posty
Pawel Peret
(pawel22)
Wiking
WITAM! WSZYSTKICH. MAM PYTANIE O ZASILKU RODZINNYM.MOJE PAPIERY SA JUZ TU OD SIEDMIU MIESIECY,Z TEGO CO SIE DOWIADYWALEM TO POWINNO TO BYC ZALATWIONE W LISTOPADZIE UBIEGLEGO ROKU.TERAZ NADAL KAZA CZEKAC,MIMO ZE WSZYSTKO JEST W PORZADKU. CZY ZNZ KTOS JAKIS SPOSOB ABY TYCH LENI POSPIESZYC? BO TO JEST ZGROZA ZEBY TYLE CZEKAC. PROSZE O WIADOMOSCI I PORADY.DZIEKUJE I POZDRAWIAM!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Lee Loo
(leeloo)
Nowicjusz
Witam!

Nie wiem, kiedy Pan składał papiery o zasiłek rodzinny, ale obecnie samo rozpatrywanie podań może trwać nawet od 1,5 roku do 2 lat.

Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Pawel Peret
(pawel22)
Wiking
skladalem papiery w sierpniu 2007 roku to juz troche jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Zasilek rodzinny to te 1000 NOK miesiecznie? Mi przyznali po miesiacu od zlozenia papierow.Mysle,ze jak wszystko jest dobrze,to Oni szybko przyznaja.Warto isc do NAVu i sie dopytac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Pawel Peret
(pawel22)
Wiking
tak a dokladnie 970koron,niby,wszystko wporzadku a jednak trzymaja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
u nas też szybko dali odpowiedz, proponuje iść się zapytać czy wszystko jest ok i czy papiery nie zgineły, bo tak też się zdarza
Powodzenie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
ewelina wirkus
(elise1)
Wiking
my tez czekamy od sierpnia 2008 i nadal nic.ogolnie trzeba do nich chodzic raz w tyg i sie upominac za zeszle lata,bo od tego roku zasiłek dla dzieci nie mieszkających w No bedzie wypłacane tylko raz w roku-w grudniu
pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
@ @
(majoliwit)
Początkujący
trzeba iść i się przypominać, bo czasem dokumenty u nich giną,
mi tak się przytrafiło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
karol karolczak
(glale)
Wiking
Witam, ja złożyłem dokumenty w listopadzie 2007 i jeszcze nic nie otrzymałem,dowiadywałem sie w NAV(po ok.6-ciu miesiącach od złożenia dokumentów) ,i poinformowano mnie że dokumenty zostały wysłane do Polski,rzeczywiście dokumenty są przetrzymywane w polskich urzędach marszałkowskich,leżą sobie gdzieś na kupce i czekają na swoją kolej,trzeba dzwonić pytać ,ponaglać często brakuje jakiś dokumentów o czym urząd nie informuje bo jak sie tłumaczą że mają tysiące podań i każde trzeba dokładnie sprawdzić,po interwencjach w Polsce wiem że dokumenty zostały przesłane do Norwegii i mam nadzieje że lada dzień coś będzie ,mojemu koledze który miesiąc wcześniej złożył podanie niedawno przyznali zasiłek i spłacili pieniądze od momentu złożenia podania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok