Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

poczatki w Norwegi - Norwegia

Czytali temat:
Ryszard Dobies natalia1208 paulcooper (3682 niezalogowanych)
15 Postów
Anna Balawender
(AniaB)
Wiking
Hej!!! ja dopiero szykuje sie do wyjazdu do Norwegi I szczerze jestem troszke przerazona boje sie ze nie zdajziemy mieszkania i nie dogadam sie z Norwegami!! mam jeszce jedna obawe ,mamy synka 3 letniego i n ie wiem jak to jest tam z przeczkolem ,i jezykiem czy oni przyjmuja do przeczkola dzieci polakow,i jak to zalatewic!!sorki ze mam tyle pytan ale moze ktos mi pomoze)
no jeszce ostatnie pytanko ,czy orietujecie sie jak wyglada praca dla kosmetyczek ,ja pracuje w zawodzie pare lat i bardzo lubie prace z ludzmi i jak by sie udalo chciala bym prace znalewsc w swoim zawodzie))a konkretnie jade W OKOLICE ULSTAIN dziekuje z gory za pomoc..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Witam -Poczatki sa wiadomo zawsze ciezkie.Na przedszkole tak od razu to niemasz chyba co liczycz w zaleznosci od miasta czeka sie od miesiaca do kilkunastu miesiecy.A ze dziecko zna tylko polski to zaden problem.Mieszkanie to radze znalezsc troche wczesniej bo gdzies musicie przenocowac a noce sa coraz zimniejsze.Z praca dla kosmetyczki to niestety sie nie orientuje.Pozdro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Anna Balawender
(AniaB)
Wiking
dziekuje za mile slowa ,mieszkania szuklamy juz teraz ,maz jest na miejscu,a cala reszta sie jakos ulozy mam nadzieje!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Też mieszkam niedaleko Ulstain,moja córeczka właśnie jest drugi dzień w przedszkolu i została już sama ma 2 latka.Obawa jak się dogadam to pewnie ma każdy przyjeżdżając tu i nie znając języka.Życzę powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Jesli mąż jest tutaj to jakby 70% problemow z głowy i ułozy się szybciej niż myślisz.Przezywałam to samo co ty i teraz zastanawiam się dlaczego czekałam tak długo a jesli chodzi o przedszkole to wszędzie jest inaczej.U mnie,polacy nie maja zadnych problemów z przedszkolem dla dzieci,fakt,jest jakis czas oczekiwania ale nie sa to długie okresy...pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Anna Balawender
(AniaB)
Wiking
bardzo sie ciesze ze kazdy kto jest na miejscu zawsze cos dobrego powie o norwegii , i super ze jest tak strona nie czuje sie sama dzieki wam .. dzieki jeszcze raz za odpowiedzi pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Ania to moze ja od tysiacleci nic sie nie zmienilo!!!!!! Na poczatku jest zawsze haos!!!!Potem umiejscowisz sobie slonce nad twoim skrawkiem ziemi i dzien by moc pracowac,dnia nastepnego stworzysz noc by moc odpoczywac,sciagniesz w swoje katy roslinosc i zwierzeta by tobie towarzyszyly itd itd az powstanie raj!!!!!!!!!!!!!!!! TYLKO NIE ZAPOMNIJ O OWOCU ZAKAZANYM,HIHIHIHIHI!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Mowisz o tym owocu z Coopa czy z Remy1000?

Zapomniales dodac ze ceny w ty raju moga zapierac dech w piersiach zwlaszcza na poczatku... jak mawiaja starzy gorale "najgorsze jest pierwsze piec lat"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Anna Balawender
(AniaB)
Wiking
własnie ceny są masakryczne, byłam u męza w lutym i nie moglam sie nadziwic!!jak wrocilam do polski to zakupy w spozywczym byly cudowne dlatego mam nadzieje ze raz na jakis czas na wieksze zakupy wroce do Polski.Bardzo ciesze sie nas ta przeprowadzka dla nas to jest szansa na zycie razem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Inez)
Wiking
Jestem w No 1,5roku.Według mnie ceny nie są masakryczne,no chyba że ktoś zarabia w Pl a chce tutaj mieszkać.Pracująć w No zycie jest dużo prostsze niż w PL i tańsze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok