Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ryszard Dobies natalia1208 paulcooper (3478 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Na początku pobytu robiłam pewnie tak jak i wiekszosc...przeliczałam na złotowki i nie mogłam wyjśc ze zdumienia,ze to może tyle kosztowac bo w Polcse przecież inaczej...ale z czasem zobaczyłam,ze to nie tak jak myslałam....chodzi o to ile zarabiamy....na niczym nie oszczędzam,płacę rachunki a na koncie zawsze jest. .taki to kraj ta Norwegia....a teraz,na wakacje jak byłam w Polsce złapałam sie na tym ,ze przeliczam odwrotnie,na korony...konserwa kosztowała 4.99 i myślę sobie to dużo czy mało?ale licze...prawie 5 zł.to ok.10 koron....kurcze to bardzo mało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
HMMMMMMMMMMM .......ceny? Na buty pracuje (nie z ccc plastikowe a normalne buty) okolo 3 godzin,podobnie na inne czesci ubrania,pierwszy samochod kupilem tutaj po 3 miesiacach pobytu,po 4 miesiacach pobytu wynajalem mieszkanie i z wyplaty kupilem pralke,telewizor,odkurzacz,lozko do sypialni,wszystko co mam poza sofa w stolowym jest nowe zakupione w sklepie z mojej wyplaty w ciagu krotkiego czasu.
I jeszcze jedno aby porownac ceny polskie i swiatowe- wynajecie samochodu na lotnisku w Warszawie 94 euro za dzien w Lizbonie 108 ale za 5 dni!!! Kolacja w restauracji na dwie osoby w Polsce 280 zlotych(okolo 11 godzin pracy) w Norge 820(to z ostatnich doswiadczen)koron.ITD ITD.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
a może dacie wskazówki co na początek ( oprócz jedzenia) opłaca się zabrać do Norwegii z Polski przy założeniu, że zmieści się to w samochdzie np. dużym volvo combi. Co po prostu warto kupić w pl ,bo jest tańsze ,a tam przydatne do życia ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(annamitaj)
Wiking
Jezeli jedziecie autem to zabierajcie ile sie da zywnosci bo tu jest okropna potem sama bedziesz wiedziala co Ci potrzebne.A co do Ani B, to kosmetyczka tu naprawde ma dobrze,poczatek ciezki ale z czasem bedziesz bardzo zadowolona.Kup kosmetyki sobie do norwegi i zacznij w domu napewno znajdziesz duzo polskich kobiet ktore zechca skorzystac z kosmetyki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Ja mieszkam niedaleko i pewnie skorzystam z twoich usług,już masz 1 klientkę ,a kiedy masz zamiar przyjechać do Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Do asia68. W volvo mieści się bardzo dużo. Wiem bo mam v70. Najlepiej zabrać ze sobą mrożone mięso i wędliny. Pozdrawiam i życze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Anna Balawender
(AniaB)
Wiking
katrin bede dopiero na przyszly rok bo tutaj jueszce szkole koncze a nie chce tak w polowie konczyc ale bede sie wybierac nie dlugo z tym przeczkolem zalatwiac wiec pewnie bede miala jeszce pare pytan do ciebie ,I ciesze sie bardzo z mojej pierwszej klientki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Viola Ja
(szpaczka3)
Wiking
Ja prawdopodobnie wyjadę do Norwegii w charakterze przedszkolanki. Może jest wśród was jakaś nauczycielka i poradzi mi coś na początek. Wyjadę chyba z Adecco. Znacie nauczycielkę która wyjechała z tą firmą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lech969)
Wiking
Zupełnie w ciemno jedziesz skad taki pomysł ze w okolice tego miasta ja jade we wrzesniu hhiiii hhiii hhii i tez w ciemno tyle ze sam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok