Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prawa najemcy - Norwegia

Czytali temat:
Renata Renata (653 niezalogowanych)
1 Post

(yoorki)
Wiking
witam! nigdzie nie moge znalezc na necie wiec moze tutaj znajde pomoc. otoz moj problem wynika z zalania mieszkania ktore wynajmuje. podczas pobytu na swieta w pralni zaczela leciec woda i zalala pralnie wlasnie przedpokoj i salon. wlasciciel zglosil szkode i firma zerwala podloge zamontowala urzadzenie suszace i dalej juz nic. tak juz dwa miesiace z mieszkania ktore wynajmuje uzywam tylko sypialni i kuchni. reszta jest nie do uzytku. wlasciciel zada jednak bym placil cala sume a ja nie wiem czy mam jakies podstawy prawne by domagac sie upustu od tej kwoty, skoro pol mieszkania jest wylaczone z uzytkowania a co wiecej naraza mnie to na wieksze koszty poniewaz zerwano w tej czesci izolacje termiczna i strasznie sie wychladza cale mieszkanie. na jakie przepisy powolac sie by uzyskac od wlasciciela jakas ulge od czyszu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...czesc yoorki

jak tam,sprzedales psa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(yoorki)
Wiking
mialem kota ale zniknal
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...o koorwa!

to pewnie ten san,ktorego chca przewiezc nielegalnie do no.

to sie narobilo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
panladnyzrodzina napisał:
...o koorwa!

to pewnie ten san,ktorego chca przewiezc nielegalnie do no.

to sie narobilo...

To nie ten.Tamten to jego brat

Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Nie pajacuj za bardzo , bo jak wnerwisz właściciela... , to może wpaść na SZALEŃCZY POMYSŁ i winę za zalanie zrzucić na Ciebie...
I dopiero wtedy będziesz miał kłopot nie tylko z dogrzaniem i mniejszym metrażem ale jednocześnie z włóczeniem się po sądach...a i być może utratą mieszkania...
Lepiej polubownie dogadać się z gościem ... zaproś Go na grilla i oprzyj sprawę o bufet...
Norgi wbrew pozorom to normalni ludzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...eee tam

przeciez pajacowanie jest teraz w dobrym tonie,wrecz nalezy pajacowac..

pajacyk.pl...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(yoorki)
Wiking
i tylko takie debilne rady mozna tu uzyskac? po pierwsze to nie norek tylko hindus, po drugie jestem pewien choc nie umiem udowodnic ze to on specjalnie to zrobil pod moja nieobenosc bo krany byly odkrecone na full a po trzecie to juz nie odpisujcie bo nie bede tutaj zagladal. szkoda czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yoorki napisał:
i tylko takie debilne rady mozna tu uzyskac? po pierwsze to nie norek tylko hindus, po drugie jestem pewien choc nie umiem udowodnic ze to on specjalnie to zrobil pod moja nieobenosc bo krany byly odkrecone na full a po trzecie to juz nie odpisujcie bo nie bede tutaj zagladal. szkoda czasu
-Po pierwsze ...:
JAKIE GŁUPIE I NIEKOMPLETNE PYTANIE...takie jeszcze głupsze lecz sensowne odpowiedzi...
-Po drugie ...:
Nie ważne jakiego pochodzenia jest wynajmujący ... może być Noreg ...amoże być też i Kitajec...
ważne , że to ON wynajmuje i stawia warunki ... a Ty tylko możesz się na nie zgodzić lub szukać gdzie indziej...
-Po trzecie...:
Dlatego , że tak po chamsku odpowiedziałeś Nam Tutaj...
To ŻYCZĘ TOBIE JAK NAJGORZEJ... i oby było tak ,że to jednak Ty będziesz za wszystko bulił jak za złoto , którego nawet na oczy nie widziałeś...

O... ZA...Chamstwo... chamidłem...

-A po następne ... :
Bardzo dobrze , że poszedłeś Sobie w cholerę ... o jednego przygłupa , teraz tutaj mniej...i tyle dobrego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok