Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przyczepą kempingową do Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Radosław Rutkowski Agata Dymna Barbara Adamik Łukasz Kępski sulikhc HC Filip Etto Sertoda (5705 niezalogowanych)
4 Posty
PAWEL KOTECKI
(project)
Wiking
Witam
Siedze i sie zastanawiam wiec postanowilem napisac bo moze mi pomożecie.
Niebawem planuje wyjechać do NO w poszukiwaniu pracy.
Zastanawiam sie czy mogl bym zabrac przyczepe kempingową i w niej mieszkać??
Czy wie ktos moze jak by to wyglądało od strony prawnej??
Czy bede potrzebował dokumentów aby podpisać umowe o prace?(chodzi mi o zameldowanie)
Dziekuje za info.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
pod względem prawnym to wypadałoby podać pracodawcy adres zamieszkania ale skoro jesteś tak pomysłowy to napewno wpadniesz na pomysł żeby ustawić przyczepkę w jakiejś bocznej nie zamieszkałej ulicy i nazwać ją np Alternatywy 4 . oczywiście nie zapomnij wziąć też skrzynki pocztowej z polski z wymalowanym adresem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
PAWEL KOTECKI
(project)
Wiking
Andy hellboy napisał:
pod względem prawnym to wypadałoby podać pracodawcy adres zamieszkania ale skoro jesteś tak pomysłowy to napewno wpadniesz na pomysł żeby ustawić przyczepkę w jakiejś bocznej nie zamieszkałej ulicy i nazwać ją np Alternatywy 4 . oczywiście nie zapomnij wziąć też skrzynki pocztowej z polski z wymalowanym adresem

Typowe zachowanie Polaka. . . Co jeszcze smiesznego masz do napisania?
Zachowaj to dla siebie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Smieszny jak na razie jest ponysl z przyczepa... coz, pozostaje zyczyc powodzenia(?)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Nie znam sie na przyczepach kampingowych, nidgy ich nie uzywalam, ale jezeli dobrze mysle to musisz ja gdzies podlaczych do pradu i placic za miejsce kampingowe. Nie mam pojecia ile to kosztuje, i czy to sie oplaca, ale na pewno takie miejsce ma jakis adres. Wiec mozesz ten adres podac pracodawcy. Nie wiem tylko czy ten adres przejdzie przy registreringsbevis.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
W Bodø dwa lata temu na miejscowym kempingu stała sobie przyczepa na polskich blachach i to prawie pół roku .
Ludzie płacili za miejsce i prąd , w międzyczasie pracowali sobie spokojnie , gdzieś tam w mieście ...

Fakt ,że było to w okresie wczesnoletnim niemniej taki fakt miał miejsce.
Oznacza to tylko tyle... , że jak się chce to prawie wszystko można ...
Ot i tyle na ten temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
My kiedyś w okresie letnim wynajmowaliśmy znajomym Polakom naszą przyczepę kempingową. Całkiem zadowoleni byli. Nie wiem co w tym śmiesznego. Nie wiem jak to wygląda w sytuacji przez ciebie opisanej, ale może warto znaleźć kogoś, kto zgodzi się na postawienie za opłata przyczepy na swoim terenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok