Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zastanawia się ktoś nad powrotem do kraju? - Norwegia

Czytali temat:
Paweł K. (1138 niezalogowanych)
1 Post
Mariusz Religa
(marrel)
Wiking
Zapewne znajdą się tutaj osoby rozważające lub planujące powrót do Polski. W takim przypadku chciałem polecić serwis dedykowany dla osób wracających do kraju: www.powroty.pl, można tutaj znaleźć porady, przydatne dokumenty itp., ale przede wszystkim społeczność innych Polaków wracających do Polski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
ja bym do twojego zestawu 'powrot do kraju' dodala jeszcze zgrzewke tabletek uspakajajacych, poradnik jak przetrwac w dzungli, stopery do uszu...
ja myslalam nad powrotem do Polski ale jak przekalkulowalam to wszystko to po zaplaceniu rachunkow stac mnie by bylo na paczke gum do zucia, wiec do dupy z tym...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
Strach się bać! Nie wracam! A co mi tam. Se będę tu siedział - nad fjordem, patrząc na ośnieżone szczyty gór. Goniąc renifery. I łosie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
ania_s napisał:
ja bym do twojego zestawu 'powrot do kraju' dodala jeszcze zgrzewke tabletek uspakajajacych, poradnik jak przetrwac w dzungli, stopery do uszu...
ja myslalam nad powrotem do Polski ale jak przekalkulowalam to wszystko to po zaplaceniu rachunkow stac mnie by bylo na paczke gum do zucia, wiec do dupy z tym...

To widać że w jakimś kiepskim fachu pracujesz W PL można też dobrze zarobic, Norwegia nie jest pępkiem świata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Ty wogole pomyslales marcinlbn?
Przeciez zawod to nie wszystko... Nie zastanawiales sie widac nad kalkulowaniem
To jest uzaleznione jesli sie w to zaglebiac w jakim miescie kto mieszka,czy musialby sam zarabiac na cala rodzine,czy ma duza rodzine,czy znalazl sie w takiej sytuacji ze musialby np. wynajac mieszkanie albo chociazby czy jest w pelni zdolny do pracy i czy ma szanse na zycie w pelni na luzie-czyli na takie na jakie tu mozna sobie pozwolic..
Pomysl zanim zaczniesz kogos oceniac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
Marcinlbn napisał:
ania_s napisał:

To widać że w jakimś kiepskim fachu pracujesz W PL można też dobrze zarobic, Norwegia nie jest pępkiem świata.

no tak prezesem partii to ja nie jestem, dyerktorem banku rowniez, poslem ani eurooslem, nie posiadam dostepu do ropy, gazu, nie jestem w radzie miasta, nie no spoko da rade miec fach w rekach i zyc od 1go do 1go, z zawalem serca na karku, szybko gonic Bog wie za czym, to wybacz ale ja wole juz tutaj na luuuuzie, a moze dozyje do 70tki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
ania_s napisał:
no tak prezesem partii to ja nie jestem, dyerktorem banku rowniez, poslem ani eurooslem, nie posiadam dostepu do ropy, gazu, nie jestem w radzie miasta, nie no spoko da rade miec fach w rekach i zyc od 1go do 1go, z zawalem serca na karku, szybko gonic Bog wie za czym, to wybacz ale ja wole juz tutaj na luuuuzie, a moze dozyje do 70tki

Jedno drugiego nie wyklucza.. pod warunkiem, ze potrafisz polaczyc przyjemne (dla Ciebie)... z dochodowym..
..a to wcale nie jest trudne..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Do Polski to nie ale do Francji... Tam jeszcze luzniej. Na emeryturke mozna wczesniej i wogole mniej godzin pracy. Tam sie ludzie szanuja i strajkuja jak cos sie nie podoba. Norwegowie to tylko ogony kula i jak to mowia mo bite sure eple... a we Francji puszcza pol miasta z dymem i rzad od razu zapomina o takim pomysle jak podniesienie wieku emerytalnego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
krzysztof paradoks
(paradoks)
Nowicjusz
daris napisał:
To jest uzaleznione jesli sie w to zaglebiac w jakim miescie kto mieszka,czy musialby sam zarabiac na cala rodzine,czy ma duza rodzine,czy znalazl sie w takiej sytuacji ze musialby np. wynajac mieszkanie albo chociazby czy jest w pelni zdolny do pracy i czy ma szanse na zycie w pelni na luzie-czyli na takie na jakie tu mozna sobie pozwolic..

Popieram. Idac dalej i zadajac pytania-jakie kto sobie wytyczy standarty,co ceni beardziej od czego itd itd.Tych pytan mozna zadac setki ale nawet rozpatrujac kwestie finansowa i patrzac tylko na to mozna zobaczyc ze nie zawsze na emigracji jest tak slodko rozowo a w Polsce moze byc znosnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
daris napisał:

Nie wiem, w ktorym miejscu Marcin kogokolwiek osadzil, ale ok...
Moje koszta pobytu na emigracji sa zatrwazajace. Wiesz ile tu kosztuje lampka wina, albo whiskey w knajpie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok