Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Paszport dla noworodka - Norwegia

Czytali temat:
Michal Laks Max Z... Wanda Dera Tomasz Banaszkiewicz (1266 niezalogowanych)
17 Postów
Wiking
Hej, mam pytanko odnosnie wyrobienia paszportu niemowlakowi, niedawno urodzila mi sie córeczka. czy ktoś sie orientuje kiedy bedzie Polski konsul w stavanger lub w bergen? albo gdzie sie można tego dowiedziec ?z góry dziekuje za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Dyżur konsularny już był w Stavanger i Bergen 27 i 30 pazdziernika. Potrzebne informacje znajdziesz na tej stronce www.oslo.polemb.net/ a naj łatwiej to będzie do nich zadzwonić
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Ania ****
(Ania2207)
Wiking
No niestety konsul juz był w stavanger i w bergen w październiku a dokłądniej pod koniec więc nie sądze żeby w najbliższym czasie byli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Wiking
dzieki za info, a moze wiesz kiedy bedzie nastepnym razem? mam jeszcze jedno pytanie, jak dlugo trzeba czekac na paszport jak chciałbym go odebrac osobiscie ? poniewaz mieszkam pod haugesund i fajnie byłoby jakbym pojechal jednego dnia złożyc wniosek a na drugi dzien mógłbym go odebrac, wtedy mógłbym przespac sie gdzies w oslo i po odebraniu paszportu od razu zaginac na prom do polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Koleżance wyżej to się udało jeszcze w ten sam dzień paszport odebrali ale wprowadzono ich w błąd i mieli szczęście że wszystko się powiodło. Po złożeniu wniosku o paszport w Oslo, czeka się do ok 2tyg, paszport przychodzi pocztą. Naj lepiej będzie osobiście do nich zadzwonić i zapytać o wszystkie informację które są Ci potrzebne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mirka33)
Wiking
Nie slyszalam zeby mozna bylo odebrac paszport nastepnego dnia - taki ekspres , moze chodzilo o tymczasowy paszport ??? Tak jak moja poprzedniczka dodala podobno czeka sie ok 2 tyg mii tez tak w konsulacie w Oslo powiedzieli i jeszcze Pani poszla sie pytac konsula , ale na pewno NA PEWNO KOLOROWE ZDJECIA MUSZA BYC bo innych nie przyjmuja i bylam swiadkiem jak kilku z interesantow odeszlo z kwitkiem . I warto takie zdjecie sobie zrobic u fotografa bo te z automatu maja czesto zla jakosc i nie takie ustawienia i na darmo wyprawa do urzedu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok