Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ile kosztuje przedszkole w Norwegii? - Norwegia

11 Postów

(Basiczka)
Wiking
Witam! Proszę o informację ile kosztuje przedszkole dla dziecka- zakładając, że będzie uczęszczało przez 5 dni w tygodni i po 8 godzin dziennie razem z posiłkami? Z góry dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie zdarza sie, zeby w norweskim przedszkolu byly posilki Tu dajesz dziecku matpakke i juz. caly dzien poza budynkiem, spacery... Cena zalezy od twoich zarobków. Przewaznie przedszkole kosztuje okolo 3 tysiecy koron.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Powiem ze swojego doświadczenia teraz w sierpniu idzie moja córka do przedszkola ma 20 miesięcy i płacić będę 2300 i nikt o zarobki się mnie nie pytał i jedzenie ona będzie miała w przedszkolu,ale wiem że starsze dzieci do przedszkola noszą matpakke.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Zapomniałam dodać że idzie na 100% do przedszkola.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W Oslo, musisz podac swoje zarobki. Dzieci nie dostaja posilkow. Moja kolezanka pracowala w przedszkolu i jezdzila z rocznymi bobasami w specjalnym wozku na szescioro dzieci, kazdy bobas dzierzyl w dloni kawalek bulki i byl rozchelstany, bez szalika i bez rekawiczek, a mroz straszny. Widzialam takie sceny wielokrotnie, wiec wierze w to co mowila mi kolezanka. Ja bym tak malego dziecka nie poslala do przedszkola w Norwegii, balabym sie, ale to nie moja decyzja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Ja mieszkam w małej miejscowości słyszałam o tym że dzieci niby są nie poubierane,ale osobiście woziłam koleżanki dzieci i odbierałam z przedszkola i ja u nas nie zauważyłam. Pewnie każde przedszkole ma inne reguły i to wszystko zależy od pań pracujących w przedszkolu czy ubiorą dobrze dziecko czy nie.Nie mam wyjścia więc posyłam dziecko ,a po za tym widzę plus nauka języka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
a a
(Agnes26)
Wiking
Ja mam dwoje dzieci , uczeszczają na 100 %, płace 3960 , o zarobki równiez mnie nikt nie pytał,
A z jesli chodzi o jedzenie to kazde dziecko przynosi ze sobą jogurt. i raz w tygodniu tzw. matpake bo wychodzą na spacer.a jedzenie takie jak kanapeczki i owoce daje przedszkole.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Czyli tak jak w NAVie, co przedszkole to inaczej co oddzial to cos innego , ot cala Norwegia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
Witam. Czyli mogło by się zgadzać, co komuna to inne zwyczaje, u nas dzieci do przedszkola biorą tylko pierwsze śniadanie, a potem mają w przedszkolu jeszcze lancz i podwieczorek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Jak chodzi więcej niż 1 dziecko z rodziny do przedszkola to jest taniej,to wiem bo moja koleżanka ma 2 dzieci płaci niecałe 4000 tys. koron.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok