Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jak ze szczepieniami??? - Norwegia

Czytali temat:
(529 niezalogowanych)
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
Mam pytanko związane ze szczepieniami w norwegii... Ubezpieczenie obujmuje mnie i dzieci jakos w połowie lipca... starsza corcia ma 2 latka a synek 2tyg. Jak to bedzie ze szczepieniami gdy wyjedziemy do Norwegii? bedziemy musieli co 6tyg przylatywac do Polski, czy moze wszystko bedzie odbywalo sie w Oslo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
bedziesz musiala zglosic sie do najblizszego helsestasjon i tam dzieci beda miec szczepienia! ale wydaje mi sie ze najpierw bedziecie musieli miec pozwolenie na pobyt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
he he w sumie napisalas ze ubezpieczenie obejmowac was bedzie od polowy lipca ja dopiero teraz doczytalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
olenka g
(olenka)
Wiking
a moze ktos wie jak tu jest z bilansem dwulatka? czy wystarczy tylko pojsc do lekarza zeby zbadal i podpisal? czy musze miec przetlumaczona ksiazeczke zdrowia dziecka do wypelnienia? i czy bede musiala cos zaplacic? dodam ze mamy pozwolenie na pobyt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
witaj olenka ja byłam na bilansie 2 latka 2 tygodnie temu chodzę już tu do lekarza od 1.5 roku z PL książeczą i nic nie musiałam tłumaczyć bo syn miał w PL takie szczepionki co tu też używają,dziecka bilans mieliśmy u Polki szczepienia też przeprowadzaliśmy u Polki a tak to jesteśmy u Norweżki zapisani tylko na bilans i szczepienia chodzi się do helestasjon myśle że dobrze napisałam.NO książeczkę wyrobiliśmy dopiero teraz jak byliśmy na bilansie bo wcześniej jakoś nie było okazji albo ta Polka miała dużo pacjętów bo jej powiedziałam że chcę tą książeczkę ale polską też trzeba mieć choć dostanie się norweską tak w razie "w"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok