Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

TRANSPORT DOMU Z POLSKI DO NORGE - Norwegia

Czytali temat:
Marcin P Marzena D........a andrzej kasprzyk jacek sk KRZYSZTOF MAJ malinski0805 malinski Robert R NorbertJ (3391 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Słyszałam od znajomych ze można dom gotowy kupić w Polsce. firma przyjeżdża i składa go w kilka tygodni
Ktoś coś wie na ten temat ????
Będę wdzięczna za każde info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
własnie o cos takiego mi chodziło Mikael Ale jak to wyglada od strony norweskiej cło na pewno będę musiała zapłacić cło trudno ukryć takie zakupy ale jak to dalej wygląda czy to legalne czy musi mi ktoś to odebrać jakiś teknik z kommuny no i czy sie nie doczepia do instalacji elektr szamba itp
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
lna 100% musialabys miec norskie papiery instalacji elektrycznej i wody..niestety nie wiem jak wyglada pozwolenie na "montaz" takiego domu od strony prawnej..clo na pewno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Mikael a kto moze wiedziesz coś o tym pozwoleniu na montaż bo w jakiejkolwiek instytucji sie pytam to oni nie wiedza -nie mieli jeszcze takiego przypadku w naszej komunie Moze ktoś ma jakieś doświadczenia :/

A po przeliczeniu kosztów nawet z cłem sie opłaca jesli będzie wykonywać to ta polska firma od której kupie domek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
kami napisał:
Mikael a kto moze wiedziesz coś o tym pozwoleniu na montaż bo w jakiejkolwiek instytucji sie pytam to oni nie wiedza -nie mieli jeszcze takiego przypadku w naszej komunie Moze ktoś ma jakieś doświadczenia :/

A po przeliczeniu kosztów nawet z cłem sie opłaca jesli będzie wykonywać to ta polska firma od której kupie domek

Racja..sam o tym nawet wczoraj myslalemPowaznie! Mysle ze ta info powinni udzielic Ci wladze kommuny..niech oni sie dowiaduja a nie baki zbijaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Ja tez o tym myślę jak najbardziej poważnie bo tu budowa takiego domku jak mi sie marzy to koszt taki ze moje wnuki beda jeszcze spłacały ten kredyt
Ja narazie jestem unieruchomiona w domku mam gips na nodze ale jak Ty byś sie czegoś dowiedział to daj znać proszę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
Jak cos to dam znac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Cos sie watek urwal...Wiecie juz cos? Kiedys jak sie tym interesowalem to dowiedzialem sie ze cla sie nie placi,"jedynie" moms...
Pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
rafal sitek
(havy)
Wiking
wlasnie probuje rozpracowac ten watek
oprocz oplaty celnej i momsu (MVA) nalezy doliczyc odbiur techniczny ktory kosztuje ok 150 000 nok.
odbiur elektryczny w zaleznosci od 10 000 - 50 000
to samo z podlaczeniami wody
w te wakacje bede zaczynal budowe i aktualnie prubuje przeliczyc dokladne koszty gdyz na przyklad mam firme ktora moze postawic domek 80 mkv tu na miejscu za 700 000 -800 000 nok
gotowy do wprowadzenia sie
w razie pytan kontakt mail albo tel
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok