Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasilek rodzinny - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztof Jaskolski saddam husajn Reptile (4077 niezalogowanych)
3 Posty
Sławek Biskup
(Bishop)
Wiking
legalnie pracuje w norwegii od maja 2008, wnioski o rodzinne złożyłem w listopadzie 2008, od kiedy nalezy sie rodzinne ,podobnież cos siie zmieniło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
zmienilo. od 1 stycznia tego roku, jesli twoje dzieci mieszkaja w Polsce, to rodzinne otrzymasz w grudniu za caly rok. A jesli chodzi od kiedy sie nalezy - od momentu uzyskania pozwolenia na prace.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Sławek Biskup
(Bishop)
Wiking
dzięki za odp. czyli w grudniu, ale za bieżący rok 2009, a za 2008 czy otrzymam wyrownanie, słyszałem za wyrownują tylko za 3 miesiąe wstecz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Wyrównują do 3 lat wstecz , z tym że nie tak od razu Ci je oddadzą . Znajomi czekają już ponad rok a urzędnicy mówią , że mnóstwo ludzi czeka na te pieniądze i trzeba się uzbroić w cierpliwość .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
biszop, 3 miesiace wstecz to wyrownuja ale KONTANTSTOTTE, a to cos innego. Ja czekalam nna rodzinne rowny rok i wyrownali za dwa lata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anna Krupa
(anjuxx)
Wiking
Witam

Wiec sa dwa rodzaje swiadczen rodzinnych:

1.Barnetrygden- swiadczenie na dziecko powyzej 3 roku zycia - wyrownywane do 3 lat wstecz Wypelniamy :E-401, E-411+ Barnetrygden

2. Konstanttote- swiadczenie na dziecko ponizej 3 roku zycia- wyrownywane do 3 miesiecy wstecz. Wypelniamy E-401, E-411 +Konstanttote

Skladamy wypelnione druki w Navie wraz z:

Police Permitt, Skattekort na dany rok, Kontrakt, akt urodzenia dziecka, akt zawarcia malzenstwa

Teraz faktycznie swiadczenia te wyplacane beda raz w roku

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Basienko, przestan pierniczyc farmazony, ok? Barnetrygd to swiadczenie na dziecko placone OD URODZENIA danego dziecka, a nie jak piszesz powyzej 3 roku zycia. Jesli dziecko jest starsze, ale rodzic dopiero co zaczal pracowac w Norwegii, to zrozumiale jest ze bedzie wyplacone od momentu dostania pozwolenia na prace. A Kontantstotte ( nawet przepisac poprawnie nie potrafisz) przysluguje na dziecko powyzej 1 roku zycia do ukonczenia trzech lat - lacznie wyplacane przez 23 miesiace.
A co do czestotliwosci wyplacania, to zalezne to jest od tego, gdzie dzieci mieszkaja.
Pierwsze slysze ze trzeba do tych zasilkow dawac karte podatkowa A Kochana Basienko, jak ktos nie jest w zwiazku malzenskim to tez ma dac akt malzenstwa?
A co to jest "police permitt" bo nie wiem???
Stuknij sie w ten leb i nie pisz tu wiecej bzdur bo zwieracze co niektorym puszczaja od czytania tego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
OJ HILTON HILTON
pojechałas kolezance
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
marek przydzial
(jelcyn1111)
Początkujący
hilton spokojnie Ale ty Basienka naprawde cos poprzestawialas bo barnetrygt i kontenstatte otrzymuje obecnie rownoczesnie (na to samo dziecko)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Artur Nieznany
(ar2rfr)
Wiking
Police permitt - to zapewne pozwolenie o prace wydawane przez policje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok