Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Krzysztof Jaskolski saddam husajn Reptile (4076 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Tak Fazi, jestem kobietą. Tak, czasem bywam wulgarna, ale taka juz moja uroda. Ja nie dorastalam wsrod arystokracji, tylko wychowywala mnie ze tak powiem prawie ulica, bo moi rodzice gdy mialam 7 lat dali mi kucz i sama jezdzilam do szkoly. Moi rodzice byli tak bardzo zajeci soba i wlasnymi karierami naukowymi, ze dla mnie juz czasu nie mieli. Moja matka jest wykładowca na uniwersytecie i jest alkoholiczką, a moj ojciec jest znanym neurochirurgiem. W moim domu nie bylo normalnie, prawie patologia hahah. Umiem sobie radzic sama, wszystko co mam zawdzieczam tylko sobie, swojej nauce i pracy. Jestem twardym osobnikiem, bo zycie mnie tego nauczylo. A to ze uzywam wulgarnych slow to inna sprawa, nie jestem przez to głupsza, mniej dobra , mniej pomocna ludziom w potrzebie. Cala ta dyskusja wywiązala sie z powidu forumowiczki basienki, gabriel jak zawsze swoje 5 groszy musial dorzucic, tylko po co? Nic to nie dalo Wyszlo tylko na jaw jaka jestem tępa wieśniara z rynsztokowym slownictwem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anna Krupa
(anjuxx)
Wiking
No coz, pomijajac zaistniala dyskusje, dziekuje uzytkownikowi Jelcyn za podpowiedz, iz mozna uzyskac te dwa świadczenia jednoczesnie, mam jeszcze jedno pytanko , uslyszalam, ze wymagany jest jeszcze dowod ze jestem zameldowana wraz z mezem, czy to prawda ? Prosze o odpowiedz na stosownym poziomie , tak lub nie, bez zwrotow typu "stuknij sie w leb"

Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH uzytkownikow Forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
hm.............co do urody to wygladasz jak wiekszosc na tym forum(hihihihi),co do slownictwa-beeeee ale coz. nie udzielam sie w waszym sporze z gabrielem. w sumie bylo wesolo do pewnego momentu.mysle ze nie musisz sie nikomu tlumaczyc publicznie z swojego zycia ja tylko bylem przekonany o twojej meskosci,hihihihihii. stara prawda ze kobiety maja czasami wieksze jaja-hihihihii.gabriel tylko mi sie tu nie obrazaj sam przyznasz ze ostro czasami jechala -jak na budowie,hihihihihihiih
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Basienka napisał:
No coz, pomijajac zaistniala dyskusje, dziekuje uzytkownikowi Jelcyn za podpowiedz, iz mozna uzyskac te dwa swiadczenia jednoczesnie, mam jeszcze jedno pytanko , uslyszalam, ze wymagany jest jeszcze dowod ze jestem zameldowana wraz z mezem, czy to prawda ? Prosze o odpowiedz na stosownym poziomie , tak lub nie, bez zwrotow typu "stuknij sie w leb"

Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH uzytkownikow Forum

Zameldowanie nie jest potrzebne. Świadczenia rodzinne mozecie z mezem podzielic miedzy siebie np. po polowie, lub zdecydowac na czyje konto beda te swiadcznia wplacane. Jesli nie mieszkacie razem to wtedy swiadczenia moga byc przyznane rodzicowi z ktorym mieszkaja dzieci.
Przepraszam za "stuknij sie w łeb", ale na prawde temat swiadczen byl tu juz poruszany sto razy i jak widze co ludzie pisza ze slyszenia to ...
Mysle ze udzielilam wyczerpujacej odpowiedzi, pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
JA NIEWIEM ,JAK KTOś TAKI JAK GABRIEL MOżE INNYM WYTYKAć,żE OBRAżAJą LUDZI NAPRAWDE MOżNA SIE UśMIAć!!!!!!!JAK DO TEJ PORY,JEGO WSZYSTKIE WYPOWIEDZI POLEGAŁY NA OBRAżANIU INNYCH I WYśMIEWANIU SIE Z TEMATóW.ZAMIAST POMAGAć INNYM I WYPOWIADAć SIE NA TEMATY KTóRE BYŁY PORUSZANE,ON ZAWSZE STARAŁ SIE ZNALEść ZDANIE żEBY Z KOGOś POSZYDZIć.NAWET MI SIE OBERWAŁO OD PANA WSZYSTKO WIEDZąCEGO WIęC NIECH NIE POUCZA INNYCH,I SAM SIE ZASTANOWI NAD SWOIM ZACHOWANIEM
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
WąSIK napisał:
JA NIEWIEM ,

I dlatego to jest Twój największy problem....

Nie wiesz..... a starasz się mędrkować ,
Niemniej i takie Osoby są na tym Forum potrzebne ,
bo inaczej tacy jak Ja nie mieli by jak postów nabijać .

Pozdrawiam

Ps.

Ucz się ucz .....a będziesz wiedzieć .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
WąSIK, trzeba dac sobie spokoj z gabrielem. Jedną, pewną rzeczą jaką potrafi, jest edytowanie tekstu, zmienianie rozmiaru i koloru czcionki. jak zauwazylas, on nigdy nie odpiera cudzych zarzutow, tylko uczepi sie jednego slowa lub zdania i na tej podstawie buduje całą swoja wypowiedz. On nie ma rzeczowych argumentow. rzeczywistosc wyglada tak, ze gabriel po prostu nic nie wie, na niczym sie nie zna, a lot do Norwegii byl pierwszym przezyciem jakiego doznal od ponad 50ciu lat i teraz jest tak dumny z siebie, ze cale dnie spedza na "mojej norwegii". I ma śmialosc do stwierdzien, iz pewne osoby na tym forum dla niego nie istnieją conajmniej jakby to mialo jakies znaczenie. Niestey lub stety gabriel nie jest wlascicielem forum i jedyne co moze, to popisac i nabijac te swoje posty. Jest juz z niego "expert boarder", tylko nie wiem w czym ekspert hahaha, chyba w przysłowiowym laniu wody i dowartosciowywaniu sie kosztem innych forumowiczow. Moze powinien zajac sie majsterkowaniem, bedzie z niego drugi Adam Słodowy. Pozdrowienia WąSIK.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Katarzyna C
(ckaska)
Wiking
Basienka napisał:
Witam

Wiec sa dwa rodzaje świadczeń rodzinnych:

1.Barnetrygden- swiadczenie na dziecko powyzej 3 roku zycia - wyrownywane do 3 lat wstecz Wypelniamy :E-401, E-411+ Barnetrygden

2. Konstanttote- swiadczenie na dziecko ponizej 3 roku zycia- wyrownywane do 3 miesiecy wstecz. Wypelniamy E-401, E-411 +Konstanttote

Skladamy wypelnione druki w Navie wraz z:

Police Permitt, Skattekort na dany rok, Kontrakt, akt urodzenia dziecka, akt zawarcia malzenstwa

Teraz faktycznie swiadczenia te wyplacane beda raz w roku

Pozdrawiam

witam serdecznie,nawiazujac do informacji o swiadczeniach rodzinnych,
Jestem tu z cała rodzina maz ma pozwolenie na prace i pobyt o stycznia zeszłego roku ja od sierpnia,mamy troje dzieci najstarsze w tym roku ukonczyło 18 lat,wnisek złozylismy w pazdzierniku zeszłego roku dzis dowidzielismy sie ze powtornie musimy złozyc druki E 401 i E 411,
czy to znaczy ze czas na oczekiwanie wydłuzy mi sie o nastepne 8 miesiecy prosze o słowa otuchy,rece mi opadaja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anna Krupa
(anjuxx)
Wiking
Dzieki za ta informacje i Pozdrawiam

Teraz mysle, ze mozemy spokojnie zaczac sie starac o owe swiadczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
A ja chciałam się zapytać, jak to jest z tymi drukami E 401 i E 411 ? Jedni mówią , że trzeba je mieć idąc składać dokumenty a inni z kolei , że Urzędy przekazują je sobie między sobą . Ja był am w swoim NAV , dostałam od nich spis potrzebnych mi dokumentów , a tam nawet potrzebne jest zeznanie podatkowe , ale o drukach E401 i E411 ani słowa .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok