Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

5 letnie dziecko jak wyglada sprawa gdy mialo by isc do przedszkola - Norwegia

Czytali temat:
9 Postów
Dav S
(Dav)
Wiking
witam mam pytanko jak to wyglada w przyblizeniu gdy dziecko mialo by isc do przedszkola badz w przyszlym roku do szkoly czy jest to duzy stres dla dziecka ? co trzeba bylo by zalatwic prosze pisac priv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
a wez uzyj wyszukiwarki bylo wielokrotnie opisywane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Dav napisał:
witam mam pytanko jak to wyglada w przyblizeniu gdy dziecko mialo by isc do przedszkola badz w przyszlym roku do szkoly czy jest to duzy stres dla dziecka ? co trzeba bylo by zalatwic prosze pisac priv

A dlaczego na priv? To nie jest sprawa delikatna, ani prywatna. Forum służy wszystkim.
Każda Kommune ma swoją stronę w internecie, tam wchodzisz i szukasz Barnehage i zapisujesz dziecko. Jeśli zrobisz to teraz, to i tak dziecko dostanie miejsce dopiero w przyszłym roku w sierpniu. Ale mozna poprosić o priorytet, z np powodu nieznajomości języka. Czasem ktoś rezygnuje z przedszkola i wtedy biorą dziecko z listy oczekujących.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1631 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Dav napisał:
Przecież nie znamy tego konkretnego dziecka więc nie możemy się wypowiadać czy to dla niego duży stres.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok