Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

PERSONNUMMER???? - Norwegia

12 Posty
Wiking
Witam!!!
Mam takie pytanie: Mam pozwolenie na pobyt w Norwegii na 5 lat a mianowicie mój narzeczony ma stałą prace w Norwegii i tym samym, że mieszkaliśmy w Polsce razem jesteśmy w konkubinacie i ja automatycznie dostałam pozwolenie na pobyt na 5 lat tak jak on, ale pytanie moje dotyczy PERSONNUMMER a mianowicie ja nie pracuje i nie pracowałam w Norwegii i czy powinnam złożyć wniosek o PERSONNUMMER powiem szczerzę, że zależy mi na lekarzu, ponieważ jak się składa wniosek o ten osobisty numer wtedy przydzielają lekarza pierwszego kontaktu, ale zastanawiam się, jeżeli nie pracuje czy mogę taki numer sobie wyrobić już????
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Pozwolenie na pobyt wiąże się z pozwoleniem na pracę,czy ja podejmiesz czy też nie.I automatycznie jesteś objęta opieką zdrowotną w całej Norwegii.Ja tak miałam jak przyjechałam do męża z dziećmi na zasadzie łączenia rodzin i na początku nie pracowałam.Lekarza pierwszego kontaktu dostałam do wyboru zaraz po otrzymaniu pozwolenia.Tu w Norwegii konkubinat jest traktowany na równi z legalnym związkiem i nie powinnaś mieć żadnych problemów z dostępem do leczenia. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(katrin2600)
Stały Bywalec
powinnas pojechac do skate kort i zlozyc o personalnamber potrzebne bedzie ci twoje pozwolenie na podany adres w formularzu przyjdzie do domu poczta bo i pozniej dostaniesz tam meldunek, a co do ubezpieczenia to sie konkretnie dowiedz bo owszem konkubinat jest uznawany ale nie dokonca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(katrin2600)
Stały Bywalec
acha i bez tego nr nic niebedziesz mogla zalatwic tu jest on wazny tak jak u nas pesel.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź))
Pozdrawiam serdecznie))))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok