Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

O czym my wszyscy wiemy? - Norwegia

Czytali temat:
Josef Satan Rokokko3255 (542 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Wszyscy wiemy, że my Polacy jesteśmy zazdrosnym narodem. Niektórym po prostu poprawia się humor, jeżeli zmiesza człowieka z błotem.
eurosport.onet.pl/zimowe/biegi-narciarsk...podium-tez-nie/4zecv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:17  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Jasta....Mnie sie poprawia humor jak wiedze, ze przystojniejesz w oczach.
Ten szyk z jakim pozujesz, ta bunczucznosc, ten wdziek...

Ty wyznaczasz tutaj standardy. Tys moj hero albo gieroj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Tys moj hero albo gieroj.

Herojam Slava TFU

znasz jeszcze cos w swoim ojczystym jezyku
moze
Smert' Lachom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
DorHan napisał:
Jasta....Mnie sie poprawia humor jak wiedze, ze przystojniejesz w oczach.
Ten szyk z jakim pozujesz, ta bunczucznosc, ten wdziek...

Ty wyznaczasz tutaj standardy. Tys moj hero albo gieroj.
Jego to powinno sie zamknac w klatce,a malpom zwrocic wolnosc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Wszyscy wiemy, że my Polacy jesteśmy zazdrosnym narodem. Niektórym po prostu poprawia się humor, jeżeli zmiesza człowieka z błotem.

Sa narody ,ktore pozbyly sie przymiotow boskich ,albo przynajmniej tak o sobie mowia,ze sie pozbyly.
Ale oznacza to tylko jedno;ze oprocz tego,ze sa zazdrosni ,sa jeszcze nieszczerzy i klamia.

„Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja, Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym...”
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
Jabin z Hazo napisał:
jasta102 napisał:

Sa narody ,ktore pozbyly sie przymiotow boskich ,albo przynajmniej tak o sobie mowia,ze sie pozbyly.
Ale oznacza to tylko jedno;ze oprocz tego,ze sa zazdrosni ,sa jeszcze nieszczerzy i klamia.

„Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja, Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym...”

"Niesamowitym jest, że każdy atom naszego ciała pochodzi z gwiazdy, która eksplodowała. Atomy w naszej lewej ręce prawdopodobnie pochodzą z innej gwiazdy niż te w prawej. To najbardziej poetycka rzecz w fizyce: wszyscy jesteśmy gwiezdnym pyłem. Nie było by nas, jeśli gwiazdy by nie eksplodowały, ponieważ pierwiastki – węgiel, azot, tlen, żelazo, wszystko, co jest istotne dla ewolucji – nie zostało stworzone u zarania czasu. Powstały one w nuklearnych paleniskach gwiazd, które były na tyle uprzejme by eksplodować, żeby te pierwiastki mogły się znaleźć w naszych ciałach. Dlatego zapomnij o Jezusie. Gwiazda umarła byś mógł być tu dzisiaj." Lawrence M. Krauss

"Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?" Douglas Adams

"Powiedz ludziom, że niewidzialny człowiek w niebie stworzył Świat, a ci uwierzą. Powiedz im, że coś jest świeżo malowane, a będą musieli to dotknąć, żeby uwierzyć." George Carlin

"Wielu fundamentalistów twierdzi, że w interesie sceptyków jest obalanie dogmatów, a nie, że w interesie ortodoksów jest ich potwierdzanie. To oczywiście błąd. Jeśli zasugerowałbym, że pomiędzy Ziemią a Marsem po eliptycznej orbicie wokół Słońca podróżuje chiński czajniczek, nikt nie mógłby podważyć tego twierdzenia zakładając, że dodałbym, iż czajniczek jest zbyt mały, by można go było dostrzec nawet za pomocą najbardziej potężnych teleskopów. Gdybym upierał się, że skoro moje założenie nie może zostać obalone, to obrazą rozumu jest w to wątpić – od razu zostałbym uznany za bredzącego. Jeśli jednakże istnienie takiego czajniczka byłoby potwierdzone przez starożytne księgi, nauczane jako święta prawda każdej niedzieli i wtłaczane do umysłów dzieci w szkole, to niewiara w jego istnienie byłaby oznaką ekscentryczności oraz przyciągałaby do niedowiarka uwagę psychiatrów – w oświeconych czasach – albo inkwizytorów – w wiekach wcześniejszych." Bertrand Russell

"Z religią i bez niej dobrzy ludzie zachowują się dobrze, a źli – źle; ale żeby dobry człowiek czynił zło – do tego potrzeba religii." Steven Weinberg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Jabin z Hazo napisał:
jasta102 napisał:

odpimpaj się ode mnie
idź to powiedz tym co sobie Karola z Wadowic wyrzeźbili na co drugim rogu
i się mu kłaniają
albo aleje ku czci solidurności zowią, tej co to im wolne suboty dała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok