Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wypadek samochodowy - Norwegia

Czytali temat:
(1342 niezalogowanych)
4 Posty
jasmin mazur
(jasmin44)
Wiking
witam!! mam bardzo duzy problem i mam nadzieje ze ktos udzieli mia jakiejs informacji.w grudniu zostalem zatrzymany przez Politi pod wplywem alkoholu.Oczywisicie zamkneli mnie na noc .Pobrali krew. mialem 3.3 proomilia. Nie posiadam prawa jazdy w polsce.Tutaj pracuje legalnie. jest luty a jeszcze zadnego odzewu od policji.Moze ktos byl w takiej sytuacji lub slyszal o podobnym przypadku. dziekuje za kazda informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
jasmin mazur
(jasmin44)
Wiking
Tylko prosilbym bez krytyki bo i tak juz jestem tym wszystkim zalamany.chce tylko sie dowiedziec jakie beda konsekwencje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
jasmin mazur
(jasmin44)
Wiking
??????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Za taki wyczyn to chyba medal bedzie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Znajomy z pracy mojego męża (norweg), w podobnej sytuacji dostał 20 tys mandatu i miesiąc więzienia, ale miał prawo jazdy. Oczywiście prawko stracił i czeka go ponowny test. Twoja sytuacja jest troszkę inna, dlatego podałam ogólny zarys. Te procedury zawsze trochę trwają, twoje dane pewnie sprawdzają w Polsce, czekaj, na pewno się odezwą. Inny kolega po stłuczce przy znacznym przekroczeniu prędkości, ale na trzeźwo czekał na odpowiedź Policji dobrze ponad 2 miesiące.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Jeden ziomek 2,62 promila zarobki trochę powyżej 300 tys. rocznie= 40 tys. kary(rozłożył na raty) i jak pamiętam miesiąc wczasów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ale jak jest jedynym zywicielem rodziny to go nie powinni posadzic. Przeciez Norwegia to prorodzinny kraj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Może i tak, nie wiem nie próbowałem takich opcji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Przecież może pracować na tych wakacjach więc raczej nie uniknie wypoczynku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Jarek Leziak
(nordlys)
Nowicjusz
Jasne ze mozna dorobic na wakacjach ale za zbijanie palet placa 100 nok na dzien.
A "kolegium to srednio miesieczny zarobek brutto (to w przypadku gdy sie ma prawojazdy)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok