Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

"rehabilitacja potrwa lata" - Norwegia

Czytali temat:
halina manka wiking481 Karolina Wisniewska Darek P (1396 niezalogowanych)
10 Postów

(Mwneka)
Wiking
cześć

Jestem tu od maja 2011 roku i ciągle pracuje legalnie 100% fast w fabryce ryb. Mam zwykłe pozwolenie z UDI na czas nieokreślony. Mam rękę w gipsie, będę mieć operacje na ręke - odezwała się stara kontuzja sprzed lat. Teraz jestem na zwolnieniu lekarskim 3 tydzien. Lekarze jeszcze nie wiedzą czy się podejmą operacji, gdyż ręka już byla operowana 15 lat temu w Polsce 6 razy i wygląda masakrycznie nie za bardzo chcą, tak mówił lekarz rodzinny ale oficjalnie jeszcze nic nie wiem. Od fizjoterapeuty wiem że rehabilitacja po operacji mojej ręki potrwa lata by odzyskać częściową jej sprawność. Byłam w pracy zaproponowałam bo nie chce być na zwolnieniu, zaproponowałam że mogę stać na kontroli jakości gdzie nie potrzeba używać rąk do pracy. Szef to docenił ale ze względów bezpieczeństwa niei może mnie dopuścić do pracy, co innego jak bym pracowała w biurze.
Tak szczerze to wyć mi się chce i nie wiem co dalej ze mną w Norwegii mam wraca do Polski ? co to teraz będzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Mwneka napisał:
cześć

Jestem tu od maja 2011 roku i ciągle pracuje legalnie 100% fast w fabryce ryb. Mam zwykłe pozwolenie z UDI na czas nieokreślony. Mam rękę w gipsie, będę mieć operacje na ręke - odezwała się stara kontuzja sprzed lat. Teraz jestem na zwolnieniu lekarskim 3 tydzien. Lekarze jeszcze nie wiedzą czy się podejmą operacji, gdyż ręka już byla operowana 15 lat temu w Polsce 6 razy i wygląda masakrycznie nie za bardzo chcą, tak mówił lekarz rodzinny ale oficjalnie jeszcze nic nie wiem. Od fizjoterapeuty wiem że rehabilitacja po operacji mojej ręki potrwa lata by odzyskać częściową jej sprawność. Byłam w pracy zaproponowałam bo nie chce być na zwolnieniu, zaproponowałam że mogę stać na kontroli jakości gdzie nie potrzeba używać rąk do pracy. Szef to docenił ale ze względów bezpieczeństwa niei może mnie dopuścić do pracy, co innego jak bym pracowała w biurze.
Tak szczerze to wyć mi się chce i nie wiem co dalej ze mną w Norwegii mam wraca do Polski ? co to teraz będzie?

Czy masz wracac do Polski, to juz musisz sama zdecydowac. Skoro w Polsce operowali Ci reke 6 razy i jest spieprzona, to na co liczysz ponownie ? Tu poki co masz 100% platne zwolnienie i szanse na naprawienie reki. Po roku zwolnienia mozesz przejsc na AAP i wtedy przekwalifikowac sie zawodowo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
tu ci nie spieprza rek ,nie bedziesz juz wiecej czula bulu i nie bedziesz juz wiecej patrzec na ten masakryczny widok

po prostu ja utna

a zwolnienie masz platne 60% bo to nie ciaza pozamaciczna przeciez ani wypadek w pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Mwneka)
Wiking
Dziękuję za odzew.

Nie chcę wracać do Polski. Z tą amputacja kończyny to może być na prawdę. Mam zainfekowane kości ktore się zaczęły rozpływać chyba przez gronkowca który siedział w kościach od lat. Bedę miała pobierany materiał do badań. Czy nie jest za późno na polise ubezpieczeniową w razie utraty ręki? Nie byl to wypadek w pracy a mam tylko ubezpieczenie w pracy takie standardowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
Mwneka napisał:
Dziękuję za odzew.

Nie chcę wracać do Polski. Z tą amputacja kończyny to może być na prawdę. Mam zainfekowane kości ktore się zaczęły rozpływać chyba przez gronkowca który siedział w kościach od lat. Bedę miała pobierany materiał do badań. Czy nie jest za późno na polise ubezpieczeniową w razie utraty ręki? Nie byl to wypadek w pracy a mam tylko ubezpieczenie w pracy takie standardowe.

Jest za pozno na polise. Dodatkowo jest tam takie pytanie. Jezeli nie masz obywatelstwa -
Har du vært bosatt i Norge i de siste 5 år?

A ty chyba tylko 3.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Mwneka)
Wiking
Che wrócić do mojej pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
cysiek2 napisał:
tu ci nie spieprza rek ,nie bedziesz juz wiecej czula bulu i nie bedziesz juz wiecej patrzec na ten masakryczny widok

po prostu ja utna

a zwolnienie masz platne 60% bo to nie ciaza pozamaciczna przeciez ani wypadek w pracy

Mi akurat naprawiono to, co spieprzyli polscy lekarze. Od kiedy na zwolnieniu otrzymuje sie tylko 60% z dochodu przed zwolnieniem ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Mnie w norwegii lekarze w koncu wyleczyli zapalenie zatok. W Polsce probowali zaleczyc mi to ponad 6 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a mnie w Polsce lekarz wojskowy szybko wyleczyl
trampki mi przepisal zamiast butow
i tak gdzies po tygodniu zapomnialem o wiecznym zapaleniu zatok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Lindemans napisał:
cysiek2 napisał:

po prostu ja utna

Mi akurat naprawiono to, co spieprzyli polscy lekarze. Od kiedy na zwolnieniu otrzymuje sie tylko 60% z dochodu przed zwolnieniem ?

pijany już i mu się pokiełbasiło z AAP, tam chyba 65% jest..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok