Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
krzysztof ............. bodek300 b emilia laura Mariola G Ewa Adam Beata B... Mariusz Dunisławski Ewelina Pe AniaD (5777 niezalogowanych)
21 Postów

(cosmeticgeek)
Wiking
Pracodawca się Toba nie przejmuje, wiec ty tez se zlej... masz prawo do zwolnien, jeśli lekarz Ci daje, jeśli masz prace,np jako sprzątaczka, to idziesz do swojego lekarza i mówisz: Panie podnoszę takie i takie ciężary, robię to i to boli mnie jestem w stresie i proszę o wypisanie dla pracodawcy czego nie mogę wykonywać. I niesiesz taki dokument do pracodawcy i to jest pracodawcy problem nie twój. Zwolnic Cie nie może. Taka norwezka jak kichnie idzie do lekarza i jaka chora i zwolnienia trzepie. Po za tym jak Ci pracodawca zmniejszy ilość godzin powyżej 50% to idziesz do Nav i składasz wniosek o dagpenger. Albo lekarz daje Ci 50% zwolnienia.

Moja mama tez nic nie mogła z ręką zrobić, ani się uczesać, ani nic utrzymać. Okazało się ze to wszystko mogła naprawić samym fizjoterapeuta i wypoczynkiem- tez wykonuje fizyczna prace. Zrobili jej operacje i teraz ma jeszcze gorzej z ręką niż przed. I teraz to na zwolnienia musi chodzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Ewa Adam
(MalaCzarnaEwa)
Stały Bywalec
No mam efekty za dlugiego przejmowania sie pracodawcami...Pierwsze pytanie mojego lekarza jak przychodzilam po kolejne przeciwzapalne czy przeciwbolowe tabletki bylo...chcesz zwolnienie? Nie, no ja...skad, ja musze pracowac, co sobie o mnie pomysla...i tak przeszly 4 lata...ale juz nie daje rady. Pracuje teraz przez Adecco, ale wciaz w magazynach, lekarz im wypisal czego mam unikac, wiec wiedza, ale nie za bardzo sie przejma...tak mysle...Moj opiekun obiecal pomoc...ale to pozniej...na razie mam zwolnienie i jak mowil lekarz bede miec od niego tyle ile bedzie trwala cala sprawa ze szpitalem, wiec jest ok. Dagpenger tez mam w zapasie pare miesiecy... w razie czego moge wznowic....co z praca potem....mam czas pomyslec, jak zmienic, co zmienic...bedzie dobrze. Musi byc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów

(cosmeticgeek)
Wiking
Bedzie dobrze, powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok