Pracodawca się Toba nie przejmuje, wiec ty tez se zlej... masz prawo do zwolnien, jeśli lekarz Ci daje, jeśli masz prace,np jako sprzątaczka, to idziesz do swojego lekarza i mówisz: Panie podnoszę takie i takie ciężary, robię to i to boli mnie jestem w stresie i proszę o wypisanie dla pracodawcy czego nie mogę wykonywać. I niesiesz taki dokument do pracodawcy i to jest pracodawcy problem nie twój. Zwolnic Cie nie może. Taka norwezka jak kichnie idzie do lekarza i jaka chora i zwolnienia trzepie. Po za tym jak Ci pracodawca zmniejszy ilość godzin powyżej 50% to idziesz do Nav i składasz wniosek o dagpenger. Albo lekarz daje Ci 50% zwolnienia.
Moja mama tez nic nie mogła z ręką zrobić, ani się uczesać, ani nic utrzymać. Okazało się ze to wszystko mogła naprawić samym fizjoterapeuta i wypoczynkiem- tez wykonuje fizyczna prace. Zrobili jej operacje i teraz ma jeszcze gorzej z ręką niż przed. I teraz to na zwolnienia musi chodzić.
Moja mama tez nic nie mogła z ręką zrobić, ani się uczesać, ani nic utrzymać. Okazało się ze to wszystko mogła naprawić samym fizjoterapeuta i wypoczynkiem- tez wykonuje fizyczna prace. Zrobili jej operacje i teraz ma jeszcze gorzej z ręką niż przed. I teraz to na zwolnienia musi chodzić.