Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ZASIŁEK RODZINNY - Norwegia

Czytali temat:
halina manka (1214 niezalogowanych)
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
CZEść!MAM PYTANIE!MIESZKAM W NORWEGII OD ROKU I OD TEGO CZASU POBIERAM ZASIŁEK RODZINNY.MóJ Mąż PRACUJE TU JUż 4 LATA.SŁYSZAŁAM żE JEST MOżLIWOść STARAć SIE W NAV O TO,ABY WYPŁACILI ZASIŁEK OD MOMENTU KIEDY MóJ Mąż TU PRACUJE,ON TEGO WCZESNIEJ NIEZAŁATWIAŁ BO MYSLAŁ żE JAK JA JESTEM W POLSCE A ON W NORWEGII TO żE SIE NAM NIENALEżY.JAK ZAŁATWIAŁAM ZASIŁEK ROK TEMU TO NIEZWRóCIŁAM NA TO UWAGI.MOJA CóRKA MA 4 LATA A JAK MIESZKAŁAM W POLSCE TO BRAŁAM RODZINNE TYLKO PRZEZ 1 ROK.CZY KTOś BYŁ W PODOBNEJ SYTUACJI?CZY JEST TO MOżLIWE żEBY NAV WYPŁACIŁ TE PIENIąDZE?JEśLI TAK TO JAKIE MUSZE MIEć DOKUMENTY.Z GóRY DZIęKUJE ZA PODPOWIEDZI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
970 NOK NALEZY SIE OD POCZATKU KIEDY TWOJ MAZ TU PRACOWAL ( PO TAKIM OKRESIE CZASU WAZNE BEDZIE CZY W OWYM OKRESIE WIDNIAL W REJESTRZE PRACOWNIKOW***arbeidstakerregisteret*****) WIEC Z UDAJCIE SIE DO NAV (OCZYWISCIE POTRACA CZESC KWOTY ZA OKRES KIEDY POBIERALAS KASE W POLSCE)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
DZIęKI ZA ODPOWIEDź.TERAZ JESTEM PEWNA żE MOGE TO ZAŁATWIć.POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
A JESZCZE JEDNO PYTANIE!CZY MUSZE POSIADAC JAKIS DOKUMENT Z POLSKI Z OPIEKI SPOLECZNEJ W KTORYM BEDZIE UDOKUMENTOWANE JAK DLUGO BRALAM RODZINNE W POLSCE.CZY NIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
nav wysyla druk 401 z zapytaniem do polskich instytucji o takowe wyplaty swiadczen wiec sami to zalatwia. ty nie musisz nic im przedstawiac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
JESZCZE RAZ BARDZO DZIęKUJE!!POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(zybi)
Wiking
nav zwraca do 3 lat wstecz rodzinne od daty aplikowania o pieniadze pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
DZIęKI SERDECZNE,POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
robert zadrozny
(czester)
Wiking
w ramach wyjaśnień od roku do trzech lat 3300 koron miesięcznie na dziecko powyżej 970 koron.Z polski potrzebne jest zaświadczenie o nie pobieraniu zasiłku akt ślubu,metryki urodzenia , przetłumaczone na angielski i potwierdzenie zameldowanie ze mieszkacie razem z mężem i to składa się w NAV na odpowiedź czeka się do 9 miesięcy.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
ANNA W
(WąSIK)
Początkujący
te wszystkie dokumenty posiadam,bo składałam je rok temu jak tu zjechałam na stałe i jak starałam sie o rodzinne.córka otrzymuje już rodzinne od prawie roku.tylko teraz chce sie starać o zwrot tych pieniażków ,kiedy mój mąz tu pracował a ja byłam w polsce.czyli w sumie dwa lata.teraz własnie czekam na dokument z polski z opieki że przez te dwa lata niepobierałam zasiłku.teraz tylko czekam ja mamm mi je wysle i ide do NAV złożyć.mam nadzieje że to załatwie.rok temu jak sie starałam o rodzinne na córke to już po miesiącu dostałam decyzje i pierwszy zasiłek.mam nadzieje że z tym zwrotem też w miare szybko sie uwiną.dzięki wszystkim za pomoc.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok