Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ślub humanistyczny - Norwegia

Czytali temat:
Paweł Nawrot (1642 niezalogowanych)
11 Postów
Wiking
Hej słyszeliście może jak zorganizować taki ślub w Norwegii co by miał moc prawną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
dor0101 napisał:
Hej słyszeliście może jak zorganizować taki ślub w Norwegii co by miał moc prawną.
To przeciez zwykly slub cywilny.
Mozna to zalatwic albo w "ratuszu" albo w ambasadzie.
www.domstol.no/datemplates/article____3049.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
No nie zupełnie tak jest. Nie jest potrzebny żaden sędzia czy urzędnik, a nawet miejsce może być dowolne choćby łąka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Chujmanistyczny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
spotkacie sie na lace, zaaranzujecie romantyzm, zrobicie przedstawienie i juz po. Zapytaj w urzedach, powiini pomoc. Wiem, ze sluby humanistyczne w Norwegii sa uznawane, ale jak tego juz nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
lepiej nie bierzcie ślubu, jak nawet cywilnego nie potraficie załatwić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Dorota J
(unicornesss)
Wiking
no ja myślę, że odpowiedni urzędnik byłby w stanie to kompetentniej wytłumaczyć, niż my forumowicze;/ nawet jeśli nie mówicie po norwesku to przecież oni tu wszyscy znają angielski, co za problem choćby zadzwonić gdzie trzeba i się dowiedzieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Dorota J
(unicornesss)
Wiking
poza tym jaki qrwa oksymoron, ślub humanistyczny o mocy prawnej...przecież ślub humanistyczny to taki, który NIE MA mocy prawnej, w świetle prawa po takowym nie jesteście oficjalnie parą małżeńską
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
W Norwegii i w kilku jeszcze krajach taki ślub ma moc prawną tak jak u nas cywilny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok