Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Chcę sprowadzić rodzine do Norwegi… Pomocy ????? - Norwegia

Czytali temat:
kasia t Darek Bajor Nadia Reimus Aleksandra Miotk (2203 niezalogowanych)
2 Posty

(roberto82z)
Wiking
Hej. Chcę sprowadzić moją rodzine do Norwegii. Problem jest taki że nie wiem jak się do tego zabrać bo mam zbyt małą wiedzę. Jestem w NO półtorej roku. Przyjechałem tu przez firmę ADDECO… Fakt nie najlepszą jeśli chodzi o opinię. Ale miałem odrazu mieszkanie, pracę i wszystkie sprawy urzędowe zaprowadzono mnie za rękę. Dla tego teraz nie wiem jak się do tego zabrać????
Do NO chcę sprowadzić moją żonę i dwójkę dzieci w wieku 3 i 7 lat.
Co muszę załatwić??? Jakie dokumęty??? Pomóżcie proszę… Jestem całkiem zielony jeśli chodzi o urzędy… Serdeczne Bóg Zapłać za karzdą wskazówkę…. Z góry bardzo dziękuję…
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Witam,

Jeśli potrzebujecie pomocy w tłumaczeniach z polskiego na norweski i odwrotnie, to zapraszam!

Zajmujemy się różnego typu tłumaczeniami!

Podaje moj kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
Zgłoś wpis
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Po pierwsze wszystko jeszcze raz przemysl
Przetlumaczysz akt ślubu akty urodzenia dzieci na min ang a najlepiej norweski.
Zarejestrować żone,dzieci na stronie Udi.no . Wstawić sie z cała rodzina na wyznaczony termin z wymienionymi papierami, po otrzymaniu pozwolenia udać sie do Skatten po numery personalne.
Radzę wszystkim tez wyrobić paszporty, by uniknąć problemów w przyszłości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
[quote]Przetlumaczysz akt ślubu akty urodzenia dzieci na min ang a najlepiej norweski.[/quotea]
a po co przeplacac
wez unijne sa za darmo
przetlumacz tylko wszystkie swiadectwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(roberto82z)
Wiking
Czyli muszę koniecznie wejść na stronę UDI.NO i zarejestrować aplikacje online i stwożyć profil użytkownika tak???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
Tak najpierw UDI, pozniej Skatten
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
roberto82z napisał:
Czyli muszę koniecznie wejść na stronę UDI.NO i zarejestrować aplikacje online i stwożyć profil użytkownika tak???Sama rejestracja na UDI nic nie dale , jak nie masz przy sobie rodziny i odpowiednich dokumentów .
Tą czynność wykonuje się raptem w pięć minut .
---
Ja rejestrowałem profil na stronie UDI w Niedzielę wieczorem , a w Poniedziałek rano o 11 byłem już w biurze i składałem komplet dokumentów ... !
---
Najpierw spokojnie poszukaj strony urzędowej gdzie po polsku jest napisane jak połączyć sie w Norge z rodziną ...
Następnie przygotujcie wszystkie dokumenty
---
Ty Osobiście Tu w Norge , Jeżeli chcesz na siłę sprowadzić rodzinę MUSISZ IM ZAPEWNIĆ "godne" życie ...
a to Oznacza iż nie możecie mieszkać w jednym pokoju na KUPIE ...!!!
---
Ponieważ masz dwójkę dzieci , to musisz wynająć takie mieszkanie gdzie będą co najmniej TRZY OSOBNE SYPIALNIE , Kuchnia , pokój stołowy i takie Inne Niewymowne ...
---
I takie mieszkanie , musisz mieć już przed przyjazdem Rodziny ...!!!
Inaczej możesz Mieć kłopoty z meldunkiem i zezwoleniem na pobyt dłuższy niż turystyczny ...
ECH ...
KTO wozi drewno do lasu ... !?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
roberto82z napisał:
Czyli muszę koniecznie wejść na stronę UDI.NO i zarejestrować aplikacje online i stwożyć profil użytkownika tak???Sama rejestracja na UDI nic nie dale , jak nie masz przy sobie rodziny i odpowiednich dokumentów .
Tą czynność wykonuje się raptem w pięć minut .
---
Ja rejestrowałem profil na stronie UDI w Niedzielę wieczorem , a w Poniedziałek rano o 11 byłem już w biurze i składałem komplet dokumentów ... !
---

KTO wozi drewno do lasu ... !?

To ze u ciebie na zadupiu jest z dnia na dzień rejestracja i wizyta na policji nie znaczy że wszędzie tak jest, w niektórych miejscach czekać trzeba na spotkanie kilka tyg...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
iza ra
(izara)
Początkujący
Mozesz tez na stronie UDI sam wybrać datę która Ci odpowiada. My z mężem ustaliliśmy datę na 3 czerwca, a 1 czerwca przylecialam z synem. Potem sama juz z synem poszłam do skatte i załatwiłem numery personalne . Tak jak wcześniej Ci powiedzieli najpierw przygotuj dokumenty, paszporty potem rejestruj na UDI wybierz datę spotkania a rodzina niech przyjedzie przed ta data . No i fakt mieszkanie musisz mieć tak ja wyżej Ci napisali
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:...To ze u ciebie na zadupiu jest z dnia na dzień rejestracja i wizyta na policji nie znaczy że wszędzie tak jest, w niektórych miejscach czekać trzeba na spotkanie kilka tyg...
PEWNIE sraczki byś dostał , gdybyś nie udzielił , swojej wątpliwej Pochwały , we Mojem Kernunku Śmunku ...
---
Moja Wioska , ma takie same Wewnętrzne Prawa Administracyjne jak OSLO , ponieważ jest Stolicą Państwa Norweskiego , Zwanego po Staronorwesku NORDLAND ... !
---
I tu też pewnie , trzeba czekać odpowiedni czas .
---
A że Ja , zgłosiłem / zabukowałem / Świadomie datę --- 11-11--- to nie dość , że zostałem szybko i sprawnie załatwiony , to jeszcze dostałem życzenia z Okazji Święta Niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej .
---
Ot zakuta pało ... tak to bywa w Mojej Wiosce ...
Coś jeszcze we Mojem Kernunku !?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
Joseph napisał:...To ze u ciebie na zadupiu jest z dnia na dzień rejestracja i wizyta na policji nie znaczy że wszędzie tak jest, w niektórych miejscach czekać trzeba na spotkanie kilka tyg...
PEWNIE sraczki byś dostał , gdybyś nie udzielił , swojej wątpliwej Pochwały , we Mojem Kernunku Śmunku ...
---
Moja Wioska , ma takie same Wewnętrzne Prawa Administracyjne jak OSLO , ponieważ jest Stolicą Państwa Norweskiego , Zwanego po Staronorwesku NORDLAND ... !
---
I tu też pewnie , trzeba czekać odpowiedni czas .
---
A że Ja , zgłosiłem / zabukowałem / Świadomie datę --- 11-11--- to nie dość , że zostałem szybko i sprawnie załatwiony , to jeszcze dostałem życzenia z Okazji Święta Niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej .
---
Ot zakuta pało ... tak to bywa w Mojej Wiosce ...
Coś jeszcze we Mojem Kernunku !?

Tak bo tobie sie wydaje ze jak jest cos u ciebie to wszedzie tak jest. pajacu zasiłkowy..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok