Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pracujący w Norwegii nie chcą wracać nad Wisłę - Norwegia

Czytali temat:
(1603 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Kluczową kwestią pozostaje temat powrotu do kraju. 38 proc. ankietowanych chce zostać w Norwegii na stałe. Kolejne 32 proc. myśli podobnie, ale rozważa możliwość zamieszkania znów w kraju. Jednoznaczną chęć powrotu do Polski deklaruje zaledwie co piąty badany. O takim nastawieniu decydują doskonałe warunki do życia, jakie zastają w Norwegii polscy emigranci. Jako największe atuty wymieniają wysokie standardy socjalne, niewielką konkurencję w biznesie oraz stabilny rynek pracy.

Czytaj więcej na praca.interia.pl/praca-za-granica/news-p...p;utm_campaign=other
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
O to cała prawda o zacofanej Norwegii. Nie mają pieniędzy na nic. Służba zdrowia leży, policja beznadziejna, straż pożarna dojeżdża popatrzeć na zgliszcza po drewnianych domkach, infrastruktura drogowa taka jak w Polsce w latach 50-ątych. Powszechne lenistwo (wyręczają się pracownikami z zagranicy), biurokracja. Oto do czego doprowadził skandynawski socjalizm

[quote]Prawda o Norwegii wygląda tak: 78% PKB Norwegii pochodzi z ropy i gazu. Duża część reszty z elektrowni wodnych. Dzięki taniej energii działa tam też hutnictwo, synteza amoniaku, chloru, karbidu i inne bardzo energochłonne niewyrafinowane dziedziny przemysłowe, konkurencyjne dzięki tańszej energii. Mówi się, że Rosja by bez ropy i gazu zdechła - bzdura! W Rosji tylko 16% PKB pochodzi z ropy i gazu. To Norwegowie żyją jak Araby z Kuwejtu, czyli z ropy i gazu, bo bez tego mieliby nędzę jak w XIXw i wcześniej i musieliby emigrować jak dawniej do USA za chlebem. To jest prawda o Norwegii. Nie różnią się niczym w postępowaniu od Kuwejtu, poza tym, że Kuwejt z kasy za ropę finansuje na całym świecie islamskich fanatyków a Norwegia lewackich i gejowskich fanatyków. Obecnie lewackie matolstwo pościągało do Norwegii imigrancką hołotę z całego świata, obiecując, że będzie ona pracować na emerytury norweskich starców. Oczywiście ta banda przybłędów ani myśli pracować, tylko rozwala Norwegię, która z roku na rok się co raz bardziej sypie. Przy obniżce cen ropy nie posypie się Rosja, tylko Norwegia. Lewactwo tak tam szasta forsą na lewackie bzdury (typu nakłanianie facetów by zostawali przedszkolankami i kobiet, by naprawiały kanalizację i wodociągi, by wszędzie parytety we wszystkich zawodach były 50%...), że mimo astronomicznych cen ropy i gazu i astronomicznych dochodów z tego tytułu Norwegii ma ona zadłużenie na poziomie ok. 30% PKB! Zna ktoś jakieś norweskie produkty poza łososiem i wełnianymi swetrami? Czy kraj wysokorozwinięty jest znany z tego typu produktów? Szwecja jest znana z Saaba, Volvo itp., Finlandia z Nokii, a Norwegia z czego? Z hutnictwa? To jest hi-tec przemysł wysokorozwiniętego kraju? To po prostu Kuwejt Północy, mający szczęście z surowcami, bo inaczej żyliby jak Rosjanie na Kamczatce.

/quote]

znalezione w sieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
Jako największe atuty wymieniają wysokie standardy socjalne,

Czytaj więcej na praca.interia.pl/praca-za-granica/news-p...p;utm_campaign=other
Hmm największym atutem-wysokie stardardy socjalne... chyba coś ze mną nie tak bo nie dostrzegam tego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jaja se ze mnie robicie
ja myślałem, że to was najbardziej zbulwersuje
Jednoznaczną chęć powrotu do Polski deklaruje zaledwie co piąty badany.
myślałem, że zaraz 100 zaprzeczeń będzie
bo chcecie wracać
kochacie Polszę
jej tradycje i zwyczaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Czyli kolejna,tania,prowokacja pederasty!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
portal interia.pl to pederasta?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
jaja se ze mnie robicie
ja myślałem, że to was najbardziej zbulwersuje
Jednoznaczną chęć powrotu do Polski deklaruje zaledwie co piąty badany.
myślałem, że zaraz 100 zaprzeczeń będzie
bo chcecie wracać
kochacie Polszę
jej tradycje i zwyczaje
kocham Polskie zwyczaje i tradycje jak chleje zimną wódke(niekoniecznie polską) ze szklanki w polskim gronie żeby to robić nie musze wracać na stałe do polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
AndersB napisał:
kocham Polskie zwyczaje i tradycje jak chleje zimną wódke(niekoniecznie polską) ze szklanki w polskim gronie żeby to robić nie musze wracać na stałe do polski
to picie zimnej wódki
i to nieśmierdzącej
i w dodatku ze szklanki
należy do kanonu polskich tradycji?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Interpretacja.
Szczegolnie ta,oprocz 'wytluszczongo' druku.

Zawsze znajda sie idioci,dajacy sie nabrac na twoje (pederasto) tanie sztuczki !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok