Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukam adwokat prawnika - Norwegia

Czytali temat:
Czesława Cieślawska marian marianski Stanislaw Jaskulski Fabian . migella ona Piotr1987 Patryk D. artur.kedzior Larysa Kaliuta Advokatfullmektig trustedcar BIL M AS Jolanta Bartkiewicz Kamil1231506 (3991 niezalogowanych)
12 Posty
ted ted
(ted00)
Wiking
Witam wszystkich.Czy jest ktos wstanie polecic mi konkretnego prawnika specjalizujacego sie w prawie pracy?Potrzebny mi ktos efektywny i z doswiadczeniem. Najlepiej Vestfold, okolice lub Oslo.Fajnie gdyby mozna bylo z ta osoba/kancelaria porozumiec sie w jezyku polskim jezeli nie to jezyku angielskim.Korzystal ktos z uslug jakiegos prawnika i byl zadowolony?

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wojtek Aleksander
(woytas1980)
Wiking
Ja korzystałem z usług prawniczki z Larvika. To Polka, pracująca w norweskiej kancelarii, więc komunikacja bez problemu. Już przy pierwszej rozmowie przez telefon mi dużo pomogła, więc spróbuj. Nr na komórkę do niej 94211973. Powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
ted ted
(ted00)
Wiking
Tak, widzialem ogłoszenie pani justyny. Po sprawdzeniu informacji ta Pani pracuje tutaj w Norwegii od kwietnia 2013 i nie posluguje sie biegle jezykiem norweskim. Skonczyla prawo w polsce. Nie watpie w jej kompetencje ale mam obawy, ze przy sprawach ciezszych niz pojedyncze porady prawne i rezprezentacji w sadzie moze nie podolac.
Pracuje ona oczywiscie w Norweskiej kancelarii z norwegami ale nie mam zadnych i informacji na ich temat a nie chce wybierac w ciemno.
Z doswiadczenia wiem, ze duzy procent norwegow nie ma pojecia o swojej pracy i moga oni przysporzyć wiecej problemow niz ich mam teraz.

Czy ma ktos jeszcze jakies propozycje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
ted00 napisał:
Tak, widzialem ogłoszenie pani justyny. Po sprawdzeniu informacji ta Pani pracuje tutaj w Norwegii od kwietnia 2013 i nie posluguje sie biegle jezykiem norweskim. Skonczyla prawo w polsce. Nie watpie w jej kompetencje ale mam obawy, ze przy sprawach ciezszych niz pojedyncze porady prawne i rezprezentacji w sadzie moze nie podolac.
Pracuje ona oczywiscie w Norweskiej kancelarii z norwegami ale nie mam zadnych i informacji na ich temat a nie chce wybierac w ciemno.
Z doswiadczenia wiem, ze duzy procent norwegow nie ma pojecia o swojej pracy i moga oni przysporzyć wiecej problemow niz ich mam teraz.

Czy ma ktos jeszcze jakies propozycje?

To bardzo ciekawe co piszesz, bo adwokat Justyna Monika Dobrowolska widnieje na skattelister.no za rok 2011, trudno mi powiedzieć czy wcześniej pracowała, bo nie mam jak tego sprawdzić, ale nie opowiadaj bzdur jeśli nie jesteś czegoś pewien.
Druga sprawa, jeśli chodzi o znajomość języka norweskiego przez Panią Justynę, mogę osobiście potwierdzić, że zna język doskonale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
ted ted
(ted00)
Wiking
Co robila wczesniej nie mam pojecia.
W tej kancelari prawnej pracuje od kwietnia 2013, skonczyla prawo w polsce. Czy pracowala wczesniej w Norwegii jako adwokat, tego nie wiem bo nie znalazlem takiej informacjkli. Co do norweskiego moze sie myle ale przez 4 lata ciezko sie nauczyc norweskiego w takim stopniu jak rodowity norweg.

Sa to moje osobiste przemyslenia, ktorymi sie podzielilem post wyzej. Kazdy ma swoj rozum by sprawdzic informacje. Ja napewno nie mam celu by oczernic ta Pania.
Osobiscie sadze, ze nie jest to tak doswiadczony, obyty z przepisami w norwegi oraz jezykiem norweskim adwokat jakiego szukam.
Napewno wielu z was zadowoli z nia wspopraca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Cóż, napisałeś, że adwokat Justyna Dobrowolska pracuje W NORWEGII od kwietnia 2013, a nie że pracuje od tego czasu w kancelarii adwokackiej w Larvik i do tego się odniosłam.
Jeśli szukasz adwokata, który włada językiem norweskim jak rodowity Norweg, to może poszukaj adwokata norweskiego. Będziesz miał pewność, że przepisy ma w małym paluszku i że podoła językowo.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
ted ted
(ted00)
Wiking
Moj blad.

Co do adwokata to moze byc to Norweg. Tylko jaki? Szukam kogos poleconego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
byl tu na forum jeden adwokat Norweg
co prawda Norweg o wartości moralnej wyniesionej z równoległej cywilizacji wzbogacający multikulturalne społeczeństwo
ale na pewno przez 30 lat pobytu opanowal jezyk a i studia tez konczyl w Norwegi a nie w Pakistanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
ted ted
(ted00)
Wiking
Moj blad.

Co do adwokata to moze byc to Norweg. Tylko jaki? Szukam kogos poleconego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok