Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

laczenie rodzin - Norwegia

Czytali temat:
J. W. (1723 niezalogowanych)
24 Posty
S P
(sab1)
Wiking
moj partner jest 10 lat w seperacji 8 lat jestesmy razem ,on pracuje i wynajmuje mieszkanie w Norwegi jakie dokumenty potrzebuje aby zarejestrowac sie jako laczenie rodzin .PROSZE poradzcie bo juz zglupialam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
wyrok o rozwodzie
wspolny meldunek macie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
ewelina kaminska
(otijedrek1)
Wiking
Witam mam problem z zarejestrowaniem sie na stronie udi.no laczenie rodzin pomogl by mi ktoś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Kuba B
(kubi446)
Wiking
czyli mam racje rozwod priorytetem , nastepnie wspolny meldunek dziecko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
sab1 napisał:
moj partner jest 10 lat w seperacji 8 lat jestesmy razem ,on pracuje i wynajmuje mieszkanie w Norwegi jakie dokumenty potrzebuje aby zarejestrowac sie jako laczenie rodzin .PROSZE poradzcie bo juz zglupialam

Jego rozwod nie jest konieczny, wystarczy separcja, oczywiscie formalna(od dawna istnieje w polskim prawie, jako alternatywa dla rozodow).Poza tym musicie byc zarejestrowani pod wspolnym adresem minimum 2 lata(zeby wasz zwiazek spelnial wymogi do laczenia rodzin), chyba, ze macie wspolne dzieci, to 2 lata nie jest wymagane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
otijedrek1 napisał:
Witam mam problem z zarejestrowaniem sie na stronie udi.no laczenie rodzin pomogl by mi ktoś

Juz kilka dni temu pytalas o to samo. Rejestracja jest prosta jak drut, ale jak sobie nawet z tym nie radzisz, to moze idz do jakiegos biura/tlumacza/bardziej rozgarnietej osoby, bo jak bedziesz tak na forum tylko pytac co jakis czas, to moze Ci sie nie udac z ta Norwegia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
seperacja nie rozwiazuje malzenstwa i nie daje prawa do wstepowania w kolejny zwiazek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
ewelina kaminska
(otijedrek1)
Wiking
twoje odpowiedzi są tak proste jak TYYYY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jasne
Dlatego sa takie proste, zebys je ogarnela Nie wiem tylko, czy to jest aby mozliwe, jesli nie ogarniasz nieskomplikowanej rejestracji na stronie UDI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
strona UDI jest skomplikowana
i do tego po angielsku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj