Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

leczenie w polsce - Norwegia

Czytali temat:
zbigniew moltkau Joanna Jędras jacek bartkiewicz Nikolai Stefani Mazi Michal Daniel Dziekoński TomekDrammen AA29 B Waldin (3963 niezalogowanych)
7 Postów
grzes bindas
(gregbindaszewski)
Wiking
witam serdecznie! pracuje w norwegii kilka lat,na ta chwile wiem ze bede potrzebowal operacji ktora chce przeprowadzic w polsce, jak to zrobic ? co zalatwic? druk z helfo mam zarejestrowalem go w polsce w NFZ teraz pytanie,musze odwiedzic tu jakiegos lekarza(w norwegi) nie wystawi pismo ze potrzebuuje operacji i ze moge leczyc sie w polsce? ewentualnie czy moge pobierac przebywajac w polsce na czas operacji i rehabilitacji pieniadze z norwegi? czekam na odp. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Aby rozszerzyć ubezpieczenie medyczne z Norwegii na rodzinę w Polsce, należy uzyskać druk E-106.

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/podanie_o_swiadczenia.html
Zgłoś wpis
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jest tak że ogólnie lekarze nie są zgodni na leczenie za granicą . jednakże z mojego przypadku jak trafisz na dobrego lekarza to odbywa się to tak .... trzeba się wybrać do swojego fastlege i po badaniu powiedzieć że chcesz się leczyć za granicą ( najlepieiej potwierdzić drukiem e106 ) . jeżeli się zgodzi to lekarz musi wystawić ci zwolnienie na tzw oko ...czyli ile teoretycznie będziesz niezdolny do pracy . potem lekarz wysyła zwolnienie do NAV a ci przyślą ci pismo że nie możesz się leczyć za granicą chyba że wypełnisz formularz . no i znów trzeba do lekarza , do firmy gdzie pracujesz i znów odesłać do NAV .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
grzes bindas
(gregbindaszewski)
Wiking
dziekuje za odp.!! czyli jednym slowem nie jest rózowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nie jest łatwo na operację w pl ....ale jest to możliwe . w moim przypadku zabieg trwał 2 godziny ale rehabilitacja 4 tygodnie i tylko o to chodziło żeby być z rodziną w pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
grzes bindas
(gregbindaszewski)
Wiking
hmm, rozmawialem z lekarzami w polsce,zabieg-operacja chwile,3 dni w szpitalu rehabilitacja do 8 tygodni, i sadze ze o niebo lepiej zrobia to w Polsce, a ze operacja jest mi niezbedna bo w tej chwili to tylko oszukuje samego siebie to co? w norwegii tez moga mi ja pewnie zrobic! ale licze ze nie beda chcieli jak dzwonilem do NFZ mila pani powiedziala mi ze skoro norwegia wystawila e106 to zgadza sie na pokrycie kosztow itp tyle tylko czy zgodza sie bym sie tam leczyl no nic jutro sprobuje zaczerpnac jezyka u szefowej,bo szczerze mowiac nawet nie mmam tu zadnego lekarza dziekuje za poswiecony czas
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tu masz przydzielonego lekarza na pewno tylko się zamotałeś z papierami pewnie ....gdzieś na stronie NAV znajdziesz swojego fastlege .
ja sprawdziłem i jest ten co w papierach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
grzes bindas
(gregbindaszewski)
Wiking
to troche z innej bajki! ty byles na zabiegu w polsce,dostales "pozwolenie" z norwegii? tak , i jak to sie odbylo?co musiales w polsce okazac?nie bylo problemu z formalnosciami?z kasa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ja miałem do wyboru ....na druk e106 i krojenie albo prywatnie płatne ale żadnych noży .........wybrałem to drugie i zapłaciłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
grzes bindas
(gregbindaszewski)
Wiking
u mnie to nie przejdzei raczej,koszta operacji sa zbyt duze! musi wystarczyc e106
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to trzeba się okazać e106 i dzwonią do NFZ żeby potwierdzić bo mają taki zajebisty system że nie obejmuje ubezpieczeń z zagranicy ...lykke til
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok