Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
robertoslo2 napisał:
Jasta ma trochę racji jesli jestes tu legalnie to mozesz jezdzic legalni przez rok max dwa z zezwoleniem od toli tylko jesli posiadasz pendlera
aby tu jeździć legalnie przez rok czasu....
hmm
no to pewnie tak na dzień dzisiejszy to może z 50 osób spełnia ten warunek
kilka bogatych osób, które przyjechały tu sobie na rybki
i kilkudziesięciu poszukujących pracy, którzy niedawno wjechali i jeszcze im się nie udało popracować i oficjalnie są jako turyści do 3 miesięcy
te przepisy są nie jasne jeden urzędnik powie Ci że możesz drugi że nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wyspiarz napisał:[/quote]te przepisy są nie jasne jeden urzędnik powie Ci że możesz drugi że nie.[/quote]
muszą być jasne
ja po paru miesiącach pobytu i zatrzymaniu po promie w Kristiansand dostałem wypisany kwit do zapłaty
obowiązek zgłoszenia się w Tollvesnet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
wyspiarz napisał:te przepisy są nie jasne jeden urzędnik powie Ci że możesz drugi że nie.[/quote]
muszą być jasne
ja po paru miesiącach pobytu i zatrzymaniu po promie w Kristiansand dostałem wypisany kwit do zapłaty
obowiązek zgłoszenia się w Tollvesnet[/quote]a ja byłem u tolli z Norwegiem,aby być pewnym na 100% i powiedział mi,żebym nie panikował(bo mnie nastraszyli tacy jak Ty).i tak zwiozłem auto po 9 miechach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
mi dali do wyboru
abym zaraz zjechał, albo zapłacił coś koło 100 tysięcy
w każdym bądź razie nie ma co liczyć, że się na lepszych trafi, a na gorszych i większych rasistów zawsze można trafić
przypominam, że w zachodniej Europie Polak do białej rasy nie należy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Malgorzata Skora
(malaGoska)
Wiking
dzieki za pomoc ,jestem legalnie -niedlugo minie rok ,a wyslalam meila do tolla z informacja ile czasu moge tu jezdzic z odpowiednikami w ustawie -dostalam jasna odp. ,a co do wypadku to ja jestem poszkodowana ,dokumenty wypisalismy razem z winowajaca i mam nadzieje ze reszta pojdzie tez spokojnie .Gdyby nie obolale cialo prawie bym zapomniala o wydarzeniu ,ale jeszcze troszke potrwa zanim poskladam sie i glowa przestanie bolec.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Jasta i wyspiarz tyle raz ten temat o jezdzie na pl blachach byl tu walkowany ze powinniście juz znać te przepisy na pamiec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
robertoslo2 napisał:
Jasta i wyspiarz tyle raz ten temat o jezdzie na pl blachach byl tu walkowany ze powinniście juz znać te przepisy na pamiecco z tego ze temat wałkowany był jak i tak do końca nie wiadomo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok