Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Proszę o pomoc - Norwegia

Czytali temat:
(392 niezalogowanych)
2 Posty

(AleksandraPiechowska)
Wiking
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam zamiar przylecieć do Norwegii w maju,poszukać pracy, urządzić się itd(mieszka tu mój partner). Jestem rozwódką i mam 2 dzieci. Teraz pytanie do Was. Co muszę mieć by móc zapisać dzieci do szkoły??? Tzn. wiadomo meldunek,umowę o pracę itd. Chodzi mi głownie o to czy wystarczą dzieciom dowody osobiste, czy również muszą mieć paszporty??? Czy ojciec dzieci musi napisać mi jakieś oświadczenie, że pozwala na pobyt i naukę dzieci poza Polską???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
AleksandraPiechowska napisał:
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam zamiar przylecieć do Norwegii w maju,poszukać pracy, urządzić się itd(mieszka tu mój partner). Jestem rozwódką i mam 2 dzieci. Teraz pytanie do Was. Co muszę mieć by móc zapisać dzieci do szkoły??? Tzn. wiadomo meldunek,umowę o pracę itd. Chodzi mi głownie o to czy wystarczą dzieciom dowody osobiste, czy również muszą mieć paszporty??? Czy ojciec dzieci musi napisać mi jakieś oświadczenie, że pozwala na pobyt i naukę dzieci poza Polską???Ty jedziesz do partnera, zrozumiałe akurat a dzieci do kogo? on wie w ogóle o dzieciach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(AleksandraPiechowska)
Wiking
Nie, nie wie będzie miał niespodziankę . A poważnie przecież trzeba wszystko ogarnąć by móc ''ściągnąć'' dzieci. Jak na razie zostają jeszcze w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
AleksandraPiechowska napisał:
Nie, nie wie będzie miał niespodziankę . A poważnie przecież trzeba wszystko ogarnąć by móc ''ściągnąć'' dzieci. Jak na razie zostają jeszcze w Polsce."sciagając" was tam powinien wszystko wczesniej ogarnąć, a nie Ty masz sie tym martwić, co gdzie i jak, no chyba ze on jest w norge od wczoraj
p.s. chwyc chlopa mocno za jaja i każ mu sie tym zająć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AleksandraPiechowska napisał:... Co muszę mieć by móc zapisać dzieci do szkoły??? Tzn.
wiadomo meldunek,
umowę o pracę itd. Chodzi mi głownie o to czy
wystarczą dzieciom dowody osobiste, czy
również muszą mieć paszporty??? Czy
ojciec dzieci musi napisać mi jakieś oświadczenie, że pozwala na pobyt i naukę dzieci poza Polską???

A czy to tak trudno jest wejść na stronę Ambasady i tam przeczytać Konkrety prawne ?
---
W Norge najważniejsze jest , by dzieci Miały Komfort w Mieszkaniu , zwłaszcza iż To nie jest Ich ojciec .
---
Każde z Dzieci , musi mieć osobny pokój , o ile to chłopiec i dziewczynka w wieku szkolnym ... ! .
---
Tym samym , Wasze mieszkanie , powinno składać się z co Najmniej TRZECH SAMODZIELNYCH SYPIALNI .
I to jest rzecz ŚWIĘTA ...!!! inaczej Rudkowski nawet nie pomoże ...
Reszta to zwykła pestka z dyni ...
---
Ponieważ Nie jesteś z partnerem oficjalnie związana , dlatego nie występuje tutał żadne łączenie rodzin .
Dlatego też Musisz być w Norge samodzielna i Niezależna , by mieć legalnie dzieci z Polski .
---
Dlatego
Najpierw :
- Legalna praca i zarobki umożliwiające samodzielnie utrzymać siebie i dwójkę dzieci w wieku szkolnym ...!
- Legalna umowa na mieszkanie , może być u partnera jednak na kontrakcie musi być umieszczone twoje Nazwisko ... ! .
- Zezwolenie na pobyt na terenie Norge , tym samym i Numer personalny ...!
- Konto bankowe , może być Partnera jednak musi wyrobić tobie , osobna kartę Bankomatową na Twoje Nazwisko ... !
----
Jak będziesz już to wszystko miała , to dopiero Możesz myśleć o ściągnięciu do Norge Dzieci ,bez Obawy o interwencję ze strony KRWAWEGO NORWESKIEGO > B V < ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Do spedalonych szympansów

Gabrielu stukasz o dno szamba ?

od spodu? a fuj , śmierdziuszku, obrzydliwy jesteś, żeby się tak w bluzgach taplać.... nieładnie! śmierdzisz tak od wacka?..... eheh no to tak zaczynacie się znowu szympansić, ciekawe jakie odgłosy teraz będziecie wydawać? ala jednego w rekę drugiego do buzi?, wacek , zapomniałeś jaki ty kutasik jesteś, zę do kobiety tak piszesz? aaa ch zapomniałem.... szympansy sa w Zoo trzymane i pluja jak sie ję denerwuje. To może z nudów weś sobie razem z Gabrielkiem pedałkiem potrzymajcie i do buzi weźcie to zasmakują wam wasze peniski i tak jak te szympansy będziecie pluć , ciągnąć sobie razem i żucać bananami w innych żeby się do was przyłączyli. A może teraz jakąś akcję z bananami utworzycie, tylko żeby się ktoóryś z was nie poślizgł, bo drugi zaraz to wykorzysta, znając was luuuubiiiicie takie zabawy. Ostatni raz do was prostaki z ZOO pisałem mamusie wam zajebiste wychowanie dały, 21.04.2013.

a propos pedofili, to oglądnij sobie
bo ja jestem przeciwny przestępstwom seksualnym Barania głowo ileż razy mam tobie to powtarzać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok