Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Potrzebny nocleg/maj/3 osoby - Norwegia

Czytali temat:
(1327 niezalogowanych)
4 Posty
Bartek Jaworski
(BonJovi)
Wiking
Witam!

W najbliższym czasie planuje wspólnie z dwoma kolegami wspólną podróż do Norwegii w poszukiwaniu pracy. Wszyscy troje studiowaliśmy Wychowanie Fizyczne i planujemy znaleźć pracę w tym zawodzie. Jednak za nim uda nam się to zrealizować śmiało możemy wykonywać inne zajęcia. Zeby zrealizować ten plan, na początku potrzebujemy miejsca, gdzie będziemy mogli się zatrzymać. Oczywiście gotowi jesteśmy zapłacić! Jeśli ma ktoś jakieś propozycję to proszę o info Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
BonJovi napisał:
Wszyscy troje studiowaliśmy Wychowanie Fizyczne i planujemy znaleźć pracę w tym zawodzie. Jednak za nim uda nam się to zrealizować śmiało możemy wykonywać inne zajęcia.... na początku potrzebujemy miejsca, gdzie będziemy mogli się zatrzymać.

1. Zeby uczyc w szkole to trzeba znac norweski, i to dobrze.
2. Podejrzewam, ze tutaj szkola wyglada troche inaczej niz w Polsce. Np. do 7. klasy wszystkie przedmioty , wlacznie z wychownien fizycznym, uczy ten sam nauczyciel.
3. www.udir.no/Regelverk/Utenlandske-yrkesk...sjoner-fra-utlandet/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
BonJovi napisał:Oczywiście gotowi jesteśmy zapłacić! Jeśli ma ktoś jakieś propozycję to proszę o info Pozdrawiam
Też Mi Wielkopańska ŁASKA ... !
Dobre ...!
---
Oni zrobią łaskę i zapłacą za Nocleg ... !
---
Megaloman ... !!!
---
Współczesny magisterek który nosi móżdżek powyżej chmur , bez podstawowej wiedzy o kraju , do którego chce wyemigrować za pracą i to jeszcze w sektorze Szkolnictwa Podstawowego .
---
Pewnie chcecie tu w Norge Uczyć Dzieci , Polskiej Łaciny Podwórkowej na zajęciach gimnastycznych .
---
Dobre ...!
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
BonJovi napisał:
Witam!

W najbliższym czasie planuje wspólnie z dwoma kolegami wspólną podróż do Norwegii w poszukiwaniu pracy. Wszyscy troje studiowaliśmy Wychowanie Fizyczne i planujemy znaleźć pracę w tym zawodzie. Jednak za nim uda nam się to zrealizować śmiało możemy wykonywać inne zajęcia. Zeby zrealizować ten plan, na początku potrzebujemy miejsca, gdzie będziemy mogli się zatrzymać. Oczywiście gotowi jesteśmy zapłacić! Jeśli ma ktoś jakieś propozycję to proszę o info Pozdrawiam
Halo...

Ziemia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
www.thonhotels.no/
trzeba sobie pomagac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Zastanówcie sie jeszcze jednak raz nad tym wyjazdem, bo o pracy w tym zawodzie nie macie co marzyc. Norweski! Warunek.
Co do "innej" pracy, to nie jest takie proste.
Większość pracuje w budownictwie, ale by myślec nawet o pracy trzeba mieć doświadczenie! i to poparte papierami! Bez tego jest to prawie niemożliwe!.
Wy raczej z doświadczeniem nie bardzo.
No chyba ze będziecie mieli spore szczęście, bo niezapominajce o tym ze tutaj jest rowniez sporo polaków którzy tez szukają pracy.

Po co chodzić na takie studia skoro i tak nie chcecie pracować w tym zawodzie w Polsce, a wiadomo chyba ze w innym kraju jest to nierealne.

To Państwo polskie płaciło za wasze szkolenie ciężkie pieniądze, a wy teraz tak sie odwdzięczacie?
Gdzie wasz patriotyzm nauczycielski?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Bartek Jaworski
(BonJovi)
Wiking
To nie Wielkopańska Łaska tylko podkreślenie faktu, że nie szukamy noclegu za ,,Bóg zapłać", a prawdopodobnie dla kogoś takiego jak Ty jest to nowość.

Co do mojej megalomanii. Jest cienka granica pomiędzy wiarą w samego siebie i swoje umiejętności a chorobowym stanem, który nazywa się megalomanią. Prawdopodobnie dla ludzi takich jak Ty, zakompleksionych, całe życie siedzących w piwnicy i bez celu w życiu ciężko jest znaleźć różnicę. Dla mnie ona jest ogromna. Dlatego tak różnimy się w postrzeganiu świata.

Może i jestem współczesnym magisterkiem, który jak to powiedziałeś nosi głowę powyżej chmur. Ale jestem z tego faktu dumny, bo spędziłem najlepsze lata mojego życia na studiowaniu i poznawaniu świata a nie siedziałem na dupie za granicą, bez języka, waląc browary po pracy i zbierając wszystkie zarobione pieniądze na samochód, który raz w roku wyjeżdża z parkingu tylko po to żeby pokazać rodzinie i znajomym jak to ja super nie zarabiam zza granicą i na jakie luksusy mogę sobie pozwolić.

Poza tym nasze papiery są już nostryfikowane na system norweskiego szkolnictwa i do pracy w zawodzie dzieli nas tylko czas potrzebny do biegłego opanowania języka norweskiego, którego zaczęliśmy się uczyć zanim wyruszymy z kraju.

Ostatnia moja uwaga, jeśli nie masz nic konstruktywnego do napisania to proszę Cię nie zabieraj głosu i nie obnażaj się ze swoich kompleksów i uprzedzeń na forum publicznym. Jeśli chcesz efektywnie sobie z tym poradzić wybierz się na spacer, wystaw twarz do słoneczka lub znajdź inne bardziej kreatywne zajęcie. Pozwól działać tym którzy chcą coś w swoim życiu zrobić!

Z wyrazami szacunku
,,magisterek z głową w chmurach"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Bartek Jaworski
(BonJovi)
Wiking
Drogi Janku!

Chcemy pracować w zawodzie tylko z uwagi na niż demograficzny w Polsce, ciężko jest o pracę jako nauczyciel. Jestem też serdecznie wdzięczny Państwu Polskiemu za pomoc w zdobyciu wyższego wykształcenia ja w zamian za to ofiarowałem swój czas i 5 lat z mojego życia. Teraz bardzo chętnie odwdzięczyłbym się za tą pomoc ale nie mam do tego okazji. A co do patriotyzmu to zanim zadasz mi to pytanie spróbuj sobie zrobić rachunek sumienia i odpowiedź dlaczego Ty emigrowałeś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
BonJovi napisał:
Drogi Janku!

Chcemy pracować w zawodzie tylko z uwagi na niż demograficzny w Polsce, ciężko jest o pracę jako nauczyciel. Jestem też serdecznie wdzięczny Państwu Polskiemu za pomoc w zdobyciu wyższego wykształcenia ja w zamian za to ofiarowałem swój czas i 5 lat z mojego życia. Teraz bardzo chętnie odwdzięczyłbym się za tą pomoc ale nie mam do tego okazji. A co do patriotyzmu to zanim zadasz mi to pytanie spróbuj sobie zrobić rachunek sumienia i odpowiedź dlaczego Ty emigrowałeś?

Swoje pierwsze 10 lat po Technikum w Polsce odpracowałem, ....wiec nakłady państwa na moja edukacje sie państwo wróciły w podatkach.
A nie tak zaraz po szkole jak TY.
Do ruiny kraj polski doprowadzają tacy jak TY.
Wyszkolić się i uciekać.
A moze by tak spróbować w Polsce szans! A nie od razu na pieniądze.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(jdos)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok