Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

kommunal garanti for depositum - Norwegia

Czytali temat:
MB MB lukasz badek arczi09 Justyna Kaha Daria _ (1634 niezalogowanych)
15 Postów
NATALIA Mr
(emma098)
Wiking
Witam,
czy ktos staral sie kiedykolwiek o pomoc w zaplaceniu depozytu?
Chcialabym wynajac mieszkanie, jednak nie stac mnie na zaplacenie 3miesiecznego depozytu.
Maz ma otwarta firme, a ja nie pracuje. Czy mozemy ubiegac sie o dofinansowanie? Jesli tak, to gdzie? Jakie papiery trzeba zlozyc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
emma098 napisał:Witam,
Chcialabym wynajac mieszkanie, jednak nie stac mnie na zaplacenie 3miesiecznego depozytu.
Maz ma otwarta firme, a ja nie pracuje. Czy mozemy ubiegac sie o dofinansowanie? Jesli tak, to gdzie? Jakie papiery trzeba zlozyc?...

Najlepiej Toaletowy w ubikacji , w Coop jest właśnie promocja na kartę rabatową ... 20-rolek w cenie jednej ...
---
NIE SZANUJECIE DOKUMENTÓW ...!!! to i macie "biedę" ...
---
Ponadto skoro nie macie na głupia kaucję , to jaka jest gwarancja iż będziecie mieć na bieżące opłaty czynszowe ... ! ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
emma098 napisał:
Witam,
Maz ma otwarta firme, a ja nie pracuje. Czy mozemy ubiegac sie o dofinansowanie? Jesli tak, to gdzie? Jakie papiery trzeba zlozyc?

myslę,ze z wynajęciem mieszkania będziesz musiała poczekac dopóki nie odłozycie na depozyt
jesli maz ma firmę to nie możecie się starać z Nav o pozyczkę lub gwarancję socjalne...dlaczego bo twój mąż ma firmę,wiec powinno go być stac na depozyt,ktos kto tutaj ma firmę dla Nav jest samowystarczalny...takie rzeczy przysługuja ludziom najuboższym...tu nie obowiązuje zasada jedynego zywiciela rodziny jak w PL tz przysługuje ale inaczej tz samotna matka,ojciecetc...wiesz co powiedzą w Nav,że zona ma rece i nogi więc może isć do pracy...zresztą nie wiem czy macie dzieci,bo jesli tak to mozecie spróbowac,lecz jesli nie to nie macie o czym marzyć...
Chyba twój mąz zakładając firme wiedział co robi i zna przepisy...
Z gwarancjami socjalnymi cięzko jest tez wynając mieszkanie,a skoro nie macie na depozyt to jak włascicielowi mieszkania udowodnicie,ze sami za nie czynsz będziecie płacić skoro depozyt mielibyscie z Nav?lepiej już korzystać dep+czynsz z Nav bardziej wiarygodne...
możecie zapytać,kto pyta nie błądzi...na pewno musicie isć do Nav np tam gdzie teraz macie meldunek lub tam gdzie mieszkacie tymczasowo czy jak... przedstawic o co chodzi i tam od razu dostaniecie odp tak czy nie...jesli tak to umówią Was na spotkanie i powiedzą co macie przyniesc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
gabriel napisał:
emma098 napisał:Witam,
Maz ma otwarta firme, a ja nie pracuje. Czy mozemy ubiegac sie o dofinansowanie? Jesli tak, to gdzie? Jakie papiery trzeba zlozyc?...

Najlepiej Toaletowy w ubikacji , w Coop jest właśnie promocja na kartę rabatową ... 20-rolek w cenie jednej ...
---
NIE SZANUJECIE DOKUMENTÓW ...!!! to i macie "biedę" ...
---
Ponadto skoro nie macie na głupia kaucję , to jaka jest gwarancja iż będziecie mieć na bieżące opłaty czynszowe ... ! ?

gabriel...czy dla ciebie np 30.000 na dep lub więcej to cos głupiego? dla mnie nie, to nie jest jakas głupia kaucja jak dla mnie to tez kupa szmalu,wiec przestań wsiadac na ludzi,jak nie maja tyle kasy,bo to nawet nie smacznie wyglada....jednych stac a drugich nie,więc jak dla mnie to zadarłes nos do góry jakbys milionerem był i dla ciebie wywalic 30 czy 50 tys to wielkie nic...pogoniłes dziewczynę na sam start b.nie grzecznie tylko dlatego że zapytała co,gdzie i jak ...przesadzasz...ile osób zwraca ci uwagę a ty wciaz jestes zgorzkniałym Panem w srednim wieku,do którego nic nie dociera,jak tylko jego mądrosci i jeżdzenia po innych z czego czerpiesz Pan przyjemnosc,bo czujesz władzę naciskając klawisze i pisząc z drugiej strony nie licząc się często i gęsto ze zdaniem innych...co to będzie jak ty na rente przejdziesz zaczniesz Pan pisac sam ze sobą zacznij ludzi szanować to i Ciebie będą,lecz widzę,ze ci w ogóle na tym nie zależy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok