Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

z czego powinni naliczyc mi macierzynski?? - Norwegia

Czytali temat:
(665 niezalogowanych)
12 Posty
Siwa S.
(unge098)
Wiking
Witam, Mam pytanie odnośnie foreldrepenger, a mianowicie....

Kilka lat pracowałam w jednej firmie, we wrześniu dowiedziałam się o ciąży a w październiku dostałam wypowiedzenie (mój szef nie wiedział o mojej ciąży) po czym przyznali mi zasiłek dla bezrobotnych. Od lutego jestem jestem na chorobowym (ze wgledu na ciażę) i dostaje zasilek chorobowy. w nav składałam papiery o zasiłek macierzyński, wzięli ode mnie wydruki wypłat z pracy. dziś dostałam odpowiedz ze przyznali mi zasilek macierzynski ale naliczyli tyle samo co dostawałam na bezrobociu i teraz na chorobowym.

czy nie powinni naliczyc z wypłat jakie mialam pracując?

dziękuje za odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
unge098 napisał:
Witam, Mam pytanie odnośnie foreldrepenger, a mianowicie....

Kilka lat pracowałam w jednej firmie, we wrześniu dowiedziałam się o ciąży a w październiku dostałam wypowiedzenie (mój szef nie wiedział o mojej ciąży) po czym przyznali mi zasiłek dla bezrobotnych. Od lutego jestem jestem na chorobowym (ze wgledu na ciażę) i dostaje zasilek chorobowy. w nav składałam papiery o zasiłek macierzyński, wzięli ode mnie wydruki wypłat z pracy. dziś dostałam odpowiedz ze przyznali mi zasilek macierzynski ale naliczyli tyle samo co dostawałam na bezrobociu i teraz na chorobowym.

czy nie powinni naliczyc z wypłat jakie mialam pracując?

dziękuje za odpowiedź

licza srednia z 6 najlepszych miesiecy w ostatnich 9 miesiecach przed pojsciem na zasilek....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Siwa S.
(unge098)
Wiking
Dziekuje za odp.
czyli niesłusznie naliczyli mi z dagpenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
unge098 napisał:
Dziekuje za odp.

no kurwa.. jak nieslusznie??? co robilas na 9 miesiecy przed pojsciem na zasilek macierzyncki??? bylas na zasilku dla bezrobotnych, no nie tak???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Siwa S.
(unge098)
Wiking
Yatsek napisał:
unge098 napisał:
Dziekuje za odp.

no kurwa.. jak nieslusznie??? co robilas na 9 miesiecy przed pojsciem na zasilek macierzyncki??? bylas na zasilku dla bezrobotnych, no nie tak???

Ale spokojnie, bez nerwów, ludzie co z wami!!

Przez kilka lat pracowałam, pozniej byłam na dagpenger 4-5 miesiecy , i od 3 miesiacy jestem na sykepenger.... czyli ogólem nie pracuje ok 8 miesiacy, i obecnie jestem w ciąży i w trakcie skladania dokumentow o macierzynskie...i moje pytanie było " z jakiego okresu powinni naliczyc foreldrepenger".

z góry dziekuje za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
unge098 napisał:
Yatsek napisał:
unge098 napisał:
Dziekuje za odp.

Przez kilka lat pracowałam, pozniej byłam na dagpenger 4-5 miesiecy , i od 3 miesiacy jestem na sykepenger.... czyli ogólem nie pracuje ok 8 miesiacy, i obecnie jestem w ciąży i w trakcie skladania dokumentow o macierzynskie...i moje pytanie było " z jakiego okresu powinni naliczyc foreldrepenger".

z góry dziekuje za odp.

z ostatnich 9 miesiecy wyciagaja najlepszych 6 miesiecy i licza z tych 6 srednia!!!!!

jak mam to jeszcze inaczej napisac??? drukowanymi??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Siwa S.
(unge098)
Wiking
Yatsek napisał:
unge098 napisał:
Yatsek napisał:
unge098 napisał:
Dziekuje za odp.

z góry dziekuje za odp.

z ostatnich 9 miesiecy wyciagaja najlepszych 6 miesiecy i licza z tych 6 srednia!!!!!

jak mam to jeszcze inaczej napisac??? drukowanymi??

Nie ma potrzeby wszystko zrozumiałam, dziekuje za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok