Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Europeisk helsetrygdkort - Norwegia

Czytali temat:
M D robert witek Marian Koniuszko (3396 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Witam, mam pytanie w sprawie ubezpieczenia podczas wyjazdu do PL...

Czy europejska karta ubezpieczeniowa wystarczy mi i moim dzieciom podczas pobytu w Polsce? Czy moze to inne dokumenty sie zalatwia? Nigdy tego nie zalatwialam, ale tym razem chcialabym jednak miec jakies dokumenty przy sobie...tym bardziej, ze nasz pobyt bedzie dosc dlugi.

Probowalam znalezc cos na forum i doczytalam o druku E106 czy E109... nie jestem pewna.. ale byc moze tylko ta karta wystarczy? Bynajmniej tak jest jak sie wyjezdza z Polski za granice

Dziekuje za kazda informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
magdalena_d84 napisał:
Witam, mam pytanie w sprawie ubezpieczenia podczas wyjazdu do PL...

Czy europejska karta ubezpieczeniowa wystarczy mi i moim dzieciom podczas pobytu w Polsce? Czy moze to inne dokumenty sie zalatwia? Nigdy tego nie zalatwialam, ale tym razem chcialabym jednak miec jakies dokumenty przy sobie...tym bardziej, ze nasz pobyt bedzie dosc dlugi.

Probowalam znalezc cos na forum i doczytalam o druku E106 czy E109... nie jestem pewna.. ale byc moze tylko ta karta wystarczy? Bynajmniej tak jest jak sie wyjezdza z Polski za granice

Dziekuje za kazda informacje.
starczy byłem w szpitalu na tej karcie i uznali wszystko nic nie zapłaciłem ale dzieci tez masz zgloszone bo jak mieszkają w PL to ubezpieczenia nie ma na tej karcie dla nich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
dzieci mieszkaja tutaj z nami, jedna corka urodzila sie tutaj...
chodzi mi glownie o ubezp dla dzieci bedac w PL.. ale karte europejska zalatwialam dla nas wszystkich przy okazji.

dziekuje za odzew
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(SanLi)
Początkujący
Tak , bo karta obowiazuje kraje( eøs) , .
pozwoliwam sobie skopiowac jakby ktos jechal jeszcze gdzie indziej i mial watpiwosci ktore kraje naleza do eøs.
EØS-landene
Land hvor Europeisk helsetrygdkort gjelder:Belgia,Bulgaria,Danmark,Estland,Finland,Frankrike,Hellas,Irland,Island,Italia,Kypros
Latvia,Liechtenstein,Litauen,Luxembourg,Malta,Nederland,Norge,Polen,Portugal,Romania
Slovakia,Slovenia,Spania,Storbritannia og Nord-Irland,Sverige,Tsjekkia,Tyskland,Ungarn,Østerrike
I tillegg omfattes Sveits av reglene for koordinering av trygd.

Mvh.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Wydaje mi się że kartę można tylko użyć w nagłych wypadkach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Ania oprocz naglych wypadkow nie potrzebuje chodzic po lekarzach... ostatnio mam tego nadmiar tutaj, i odechcialo mi sie wszelakich chorobsk u dzieci

jezeli chodzi o specjaliste to wiadomo, ze prywatniej szybciej.. jednak taka karte powinnam miec w razie naglej potrzeby,...

Dziekuje raz jeszcze za odpowiedzi... teraz bede czekac do 10 dni az mi je wysla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Madziu obiło mi się coś o uszy że jeśli złożysz w Naszym NFZ druk E106 to wtedy możesz korzystać z opieki bezpłatnie ale ile z tego prawdy nie wiem, kiedyś baba mi tak powiedziała w Nav-ie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ale ten E106 to z Polski czy tu? wiem... glupie pytanie, powinnam to wiedziec od dawna, ale nie wiem...

teraz lecimy na 3tyg, wiec moze byc to dlugo, a moze i nie dlugo.. ale pozniej znowu na wakacje...a ta europejska karta jest wazna do 6ciu miesiecy, wiec jak dla mnie to wystarczy..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Tego właśnie nie wiem niestety ale wydaje mi się że druk z Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Anna82 napisał:
Tego właśnie nie wiem niestety ale wydaje mi się że druk z Norwegii.

w takim razie czegos razem nie wiemy

jutro wybiore sie najwyzej do NAV i zapytam przy okazji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok