Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca dla td - Norwegia

Czytali temat:
Oliwia CC (977 niezalogowanych)
5 Postów
Magda P
(madzii)
Wiking
Mam do was zapytanie, czy na terenie Norwegii jest szansa na znalezienie pracy jako technik dentystyczny z wyższym wykształceniem? pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wejnermagdalena napisał:... czy na terenie Norwegii jest szansa na znalezienie pracy jako technik dentystyczny z wyższym wykształceniem?

---
A są Technicy dentystyczni z Niższym Wykształceniem ? .
---
Szansa zawsze jakaś tam jest , jeżeli Samemu , przyłoży się solennie do danego zagadnienia .
---
Trzeba poszukać w gogle , odpowiednich stron Firm i PUKAĆ do skutku .
---
Jednak nie ma aż tak różowo , jak opowiadał Mi kiedyś znajomy Technik z Fauske .
---
O Ile oczywiście , nie ściemniał ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Magda P
(madzii)
Wiking
sa z wykształceniem ze szkoły policealnej bez tytułu. Rozumiem i dzięki za informację
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
madzii napisał:
sa z wykształceniem ze szkoły policealnej bez tytułu. Rozumiem i dzięki za informację
Znaczy , że ty masz TYTUŁ przed tym technikiem ?
---
Na ten przykład :

Magister Inżynier Technik dentystyczny , specjalista protetyka ruchoma ?
---
A pozostali to jedynie Technicy dentystyczni ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Magda P
(madzii)
Wiking
Tak mam tytuł inzynieria i zaczynam robic magisterke, większośc techników jest tylko po szkołach nie dajacych tytułu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
wejnermagdalena napisał:
Mam do was zapytanie, czy na terenie Norwegii jest szansa na znalezienie pracy jako technik dentystyczny z wyższym wykształceniem? pozdrawiam

Pewnie, ze jest. Jezeli masz konkretny fach w reku i jestes w tym dobra, to masz szanse.
Gorzej jest z "fachem" typu, sprzedawca polis ubezpieczeniowych, pracownik biurowy, czy "wielofunkcyjny", czy osoba: dyspozycyjna 24 godz/dobe, pojetna, z kat. B prawa jazdy, umiejaca obslugiwac kopiarke i Office, itp umiejetnosci. Takie osoby zawsze mnie dziwia i szokuja swoim beztroskim optymizmem i nie wiem czego one tutaj szukaja
W Norwegii zeby znalezc prace, to trzeba cos konkretnego potrafic. Tutaj jest zwiazek technikow dentystycznych, moze sprobuj tam ci cos poradza. Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
madzii napisał:
Tak mam tytuł inzynieria i zaczynam robic magisterke, większośc techników jest tylko po szkołach nie dajacych tytułu.Niemniej , przy warsztacie obok palnika , pracujecie jednakowo ...?
---
Czy jednak temu z tytułem , jest łatwiej pracować z racji ... generacji ... ? .
---
Niemniej i tak sam tytuł w Norge Nic nie daje , w każdym razie na początku Kariery .
---
Tu nie widziałem Państwowych zakładów z Biurokracją , Tylko Prywatne , gdzie i sam Właściciel Firmy , siedzi również przy palniku i zasuwa jak samochodzik .
---
Za zniszczony materiał , trzeba zabulić z wynagrodzenia .
---
Jest jeszcze parę myków na minus , jednak wyszły Mi z Pamięci ...
---
Jak spotkam tego Znajomka , to nie omieszkam się dowiedzieć , jaki On ten Technik JEZD ...
Szkolony czy TYŻ zwykły ...
---
A i o ogólne warunki , też Go zahaczę .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Magda P
(madzii)
Wiking
Pewnie, ze jest. Jezeli masz konkretny fach w reku i jestes w tym dobra, to masz szanse.
Gorzej jest z "fachem" typu, sprzedawca polis ubezpieczeniowych, pracownik biurowy, czy "wielofunkcyjny", czy osoba: dyspozycyjna 24 godz/dobe, pojetna, z kat. B prawa jazdy, umiejaca obslugiwac kopiarke i Office, itp umiejetnosci. Takie osoby zawsze mnie dziwia i szokuja swoim beztroskim optymizmem i nie wiem czego one tutaj szukaja
W Norwegii zeby znalezc prace, to trzeba cos konkretnego potrafic. Tutaj jest zwiazek technikow dentystycznych, moze sprobuj tam ci cos poradza. Powodzenia

Dziękuję za optymistyczną radę Bedę próbować moze się uda
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Magda P
(madzii)
Wiking
Tytuł nic nie zmienia, praca jest taka sama, ewentualnie wiedza większa. Nie licze że tytuł naukowy cos mi pomoże ale z pewnością nie zaszkodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok