Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

czy NAV moze nie zaplacic za zwolnienie lekarskie? - Norwegia

Czytali temat:
Małgorzata xxxxx Jacek Godzisz karol burghardt Joanna Fladro marian wnuk michał lars Daniel Dziekoński cnk90 mateusz1318 DreamWorks Consulting Pan Tadeusz jkamil225 Dami24 (3387 niezalogowanych)
9 Postów
boguslaw nedza
(boguslaw58)
Wiking
w zeszlym roku dostalem 3 dni zwolnienia z pogotowia i dalej 12 od swojego lekarza i 14 od swojego lekarza.pracodawca zakwestjonowal wszystkie zwolnienia a z NAV dostalem wiadomosc ze bede mial zaplacone dwa pierwsze.czy jest mozliwosc odwolania sie izeby zaplacili to trzecie?troszke to zawile ale jestem wku...rzony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Rozumiem, ze Twoj fastlege wystawil najpierw zwolnienie na 12 dni, a po nim na 14 ? Zwolnienia dostarczyles do pracodawcy (wypelniles czesc dla NAV ?) ? Jaka podstawe odmowy podaje NAV ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ile tygodni pracowales przed wizyta na pogotowiu ?
co stwierdzil pracodawca?jakto zakwestionowal? jaka masz umowe o prace?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
boguslaw nedza
(boguslaw58)
Wiking
Nav twierdzi ze w ostatnie 14 dni bylem zdolny do pracy a podstawa do kwestjonowania to oswiadczenie pracodawcy/adecco/ze przychodzac codziennie podpisywac liste /vent/nie wygladalem na chorego.wszystkie druki zostaly wypelnione,odeslane do Nav.Bylem tez skierowany 14.XII.do endokrynologa,wizye i badania mialem 18 I 2013 a do kontroli mam sie zglosic 8.II.2013. 2 dni przed pojsciem na pogotowie pracowalem 16 h .A powod wizyty na pogotowiu-popekaly mi czeraki pod pacha./sorry ze tak bezposrednio/.
I jeszcze jedno-przeciez ja nie jestem medyk-jak mi daje zwolnienie to znaczy ze jestem chory i maja mi za to zaplacic/chyba/a umowe o prace mam na czas nieokreslony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ja jeszcze nie rozumiem, dlaczego Ty musiales na zwolnieniu chodzic i podpisywac jakies listy

Poza tym, pracodawca nie ma prawa podwazyc ot tak sobie , Twojej niezdolnosci do pracy. Pisz odwolanie do NAV, a w sprawie oswiadczenia pracodawcy - arbeidstilsynet!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
i wez z nav druk na wypadek w pracy niech adecco to wypelni
doznales uszczerbku na zdrowiu w pracy
2 dni przed pojsciem na pogotowie pracowalem 16 h .A powod wizyty na pogotowiu-popekaly mi czeraki pod pacha.
to choroba zawodowa
i jak mozna pracowac 16 godzin
a gdzie przerwa 10godzin dziennie
Ja jeszcze nie rozumiem, dlaczego Ty musiales na zwolnieniu chodzic i podpisywac jakies listy
ja tego wogole nie pojmuje -jestem chory i mam w dupie zaklad
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak

..."A powod wizyty na pogotowiu-popekaly mi czeraki pod pacha./sorry ze tak bezposrednio/.

Za co tu przepraszać ? ... no chyba za to , że łazisz brudny i nie dbasz o Higienę Osobistą ...!!! .
---
Czy adeko zabrania tobie kąpieli ... pod prysznicem po pracy ...!? .
---
INFORMACJA .... ZACZERPNIĘTA Z ... Zdrowie /wiesz jak .pl/

---
...Czyrak to zapalenie mieszka włosowego, w wyniku którego powstaje bolesny obrzęk skóry. Zapalenie może obejmować mieszek włosy, jak i otaczające go tkanki. Czyraki występują najczęściej na owłosionych fragmentach skóry.
...
Jakie są przyczyny choroby?
Przyczynami choroby są najczęściej nieprzestrzeganie zasad higieny, kontakt z chemikaliami, złe odżywianie...
... Choroba ma charakter bakteryjny i jest wywoływana przez gronkowca złocistego.

...
Na czym polega profilaktyka tej choroby?
Osoby powinny szczególne unikać zatłoczonych i niehigienicznych pomieszczeń oraz kontaktu z chemikaliami.
W profilaktyce choroby ważna jest właściwa higiena oraz odpowiednie żywienie. Dieta bogata w cynk istotnie zmniejsza ryzyko zachorowania.

Artykuł z dnia: 2011-09-08
Aktualizacja: 2011-09-22 10:56
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
weź tu i nie chodź brudny
jak się mieszka w 42 w chałupinie
czasem to i srać trzeba lecieć nad fiorda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Autorytety medyczne juz ocenily, czy choroba kwalifikowala sie do zwolnienia lekarskiego, czy nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
boguslaw nedza
(boguslaw58)
Wiking
jasta-kazdy sadzi wedlug siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok