Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

co jeszcze moge zrobić ?? - Norwegia

Czytali temat:
(318 niezalogowanych)
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
Mam problem składałem na początku kwietnia podanie do komuny o przedszkole dla mojej 5 letniej córki po tygodniu przyszło zawiadomienie ze zgłoszenie zostało przyjęte i że nie ma narazie miejsca Myślałem ze nie przyjęli jej od zaraz a tutaj zaczął się rok szkolny i żadnej odpowiedzi w związku z przedszkolem. Moja córka ma 5 lat za rok ma iść do szkoły a nie zna w ogóle języka czy jest coś co mógłbym zrobić żeby znalazło się miejsce w przedszkolu??? Bardzo proszę o jakąkolwiek informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Niestety nabor do przedszkoli jest w lutym-marcu. W kwietniu na ogol ludzie dostaja juz odpowiedzi. I zeby twoja cora dostal miejsce w przedszkolu to ktos musi z niego zrezygnowac.
Zadzwon do komuny i popytaj sie czy sa moze gdzies wolne miejsca chociazby na jeden dzien w tygodniu. Mozesz sie rowniez osobiscie wybrac do roznych przedszkoli i popytac sie tam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
My zapisaliśmy małą w lipcu, wybraliśmy 3 przedszkola i na wszelki wypadek pofatygowaliśmy się tam osobiście, na listach oczekujących było po ok 5-9 dzieciaków i powiedzieli nam, że może w okolicach świąt grudniowych..
.. po czym tydzień później przyszedł list, że jest miejsce i czy nadal jesteśmy zainteresowani

Z tego co nam tłumaczono w komunie i w samych przedszkolach to dzieci starsze mają jak gdyby pierwszeństwo przed maluszkami ( chodzi o to by w ogóle "zaznały" przedszkola) - tak przynajmniej jest w Sandvice.
Więc jesli Twój dzieciak ma 5lat to szansa jest.. najlepiej pokazać się w przedszkolu i pogadać.

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(paniola)
Nowicjusz
Wyraźnie zaznacz, że dziecko nie zna norweskiego i że chciałbyś, żeby miało norweskie towarzystwo. Raczej lecą na to.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok